Hlavní obsah

Jablonec - Plzeň 0:1Fotbalisté Plzně uhájili výhru v Jablonci i v deseti

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Rajtoral 0 : 1

JABLONEC NAD NISOU

Překvapivým vítězstvím Plzně 1:0 v Jablonci skončila pondělní dohrávka 11. kola Gambrinus ligy. Západočechy poslal do vedení po půlhodině František Rajtoral, který byl ale po přestávce po druhé žluté kartě vyloučený. Domácím se však gól vstřelit nepodařilo a přišli tak o první místo v tabulce. Na čele jsou Teplice, Jablonec je druhý. Plzeň poskočila před pražská „S“ na čtvrté místo.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Radost hráčů Plzně po vyhraném zápase v Jablonci.

Článek

Trenér Plzně Pavel Vrba byl pochopitelně spokojen: „V jedenácti jsme dobře bránili a kromě vstřelené branky jsme měli i další šance. Vyloučení změnilo obraz hry, ale tlak jsme přestáli. Před vyrovnáním nás zachránil brankář Daněk.“

V úvodu zahrozil hostující Bystroň, jehož hlavičku ale Špit chytil. Na opačné straně Čížkův centr vyrazil Daněk. Pak Rezkovu ránu zblokoval Kovařík. Pěkný slalom mezi bránícími hráči předvedl Marek Jarolím, ale vystřelil nad břevno. Po půl hodině udeřila Plzeň. Rezek vybídl do akce Františka Rajtorala, který prošel pokutovým územím, na hranici malého čtverce udělal kličku i Špitovi a z úhlu poslal míč do sítě.

Do druhé půle Jablonečtí pozměnili sestavu, když na stopera se místo Hubera stáhnul Pavlík a do útoku přišel Vošahlík. A po deseti minutách se prezentoval nebezpečnou střelou z otočky. Vzápětí  uviděl druhou žlutou kartu za faul Rajtoral a byl vyloučen. Jablonec získal územní převahu, ale vypracoval si jen sérii rohů. Neujaly se ani pokusy z dálky. Po Čížkově ráně bravurně zakročil Daněk. Ze dvou protiútoků nakonec mohl skórovat střídající Jiráček.

Trenér Jablonce František Komňacký uvedl: „Zápas se nám nepovedl. Soupeř byl rychlejší, dynamičtější a hrál přesnější fotbal. V závěru jsme posílili ofenzivu, ale nevedlo to k ničemu.“

Program 11. kola fotbalové ligy:
Příbram - Teplice 0:3 (0:1)on-line
Sparta - České Budějovice 1:1on-line
Ostrava - Liberec 1:0on-line
Mladá Boleslav - Bohemians Praha 4:2on-line
Olomouc - Brno 5:0on-line
Bohemians 1905 - Slovácko 0:1on-line
Kladno - Slavia 0:2on-line
Jablonec - Plzeň 0:1 (0:1)on-line
Branka: 30. Rajtoral. Rozhodčí: Příhoda - Kordula, Teuber. ŽK: Jarolím, Haurdič - Rajtoral, Ševinský, Rada, Rezek. ČK: 56. Rajtoral. Diváci: 2312.
Jablonec: Špit - Krejčí (83. Michálek), Huber (46. Vošahlík), Drsek, Kovařík - Haurdič (78. Vukovič), Pavlík, Jarolím, Loučka, Čížek - Lafata. Trenér: Komňacký.
Plzeň: Daněk - Ševinský, Bystroň, Navrátil, Limberský - Petržela (77. Jiráček), Horváth, Rada, Rajtoral - Bakoš (81. Střihavka), Rezek (90.+3 Hájovský). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: