Hlavní obsah

Paradox! Až Kladno vysvobodilo Makedonce Naumova ze střeleckého trápení

KLADNO

Deset ligových kol a čtyři zápasy na evropské pohárové scéně k tomu čekal makedonský útočník ve slávistických službách Riste Naumov na svou chvíli. Třikrát ho sice trenér Karel Jarolím do základní sestavy zařadil, jinak ovšem v novém působišti vysedával na lavičce mezi náhradníky a na hřišti se objevoval na pár minut. Až v nedělním jedenáctém dějství se dočkal.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Dvěma góly v Kladně si Riste Naumov řekl o místo v sestavě Slavie

Článek

A paradoxně proti Kladnu, jemuž na jaře ještě v žižkovském dresu vstřelil rovněž dva góly. Samozřejmě že si na jarní zápas pod žižkovskou televizní věží vzpomněl, když mu slávistický kouč sděloval, že mu proti Kladnu dává novou šanci.

„To jsme v boji záchranu prohrávali doma s Kladnem už 0:2, já dal ale v poslední čtvrthodině dvě branky a zachránil remízu,“ vybavoval si osmadvacetiletý Makedonec utkání, jímž si možná řekl o angažmá v mistrovském dresu.

Slavia totiž na osmadvacetiletého makedonského střelce, který ve 22 utkáních vstřelil deset gólů, po obhajobě titulu ukázala a ten po sestupu žižkovské Viktorky do druhé ligy neváhal ani na chvíli. Jenže Eden byl pro něho prokletý. Trápil se, do sestavy mistrovského celku se nedokázal prosadit a když už se na trávníků přece jen objevil, střelecky se neprosadil.

Od prázdninového přestupu se táhlo jeho střelecké trápení. Nebo vlastně ještě déle, neboť naposledy se trefil začátkem května do liberecké sítě. Od té doby měl utrum.

„To čekání už bylo strašně dlouhé a proto jsem moc rád, že jsem góly konečně dal. Nezáleží ale ani tak na tom, že jsme je střílel já, mnohem podstatnější bylo, že jsme vyhráli. Po prohře v derby se Spartou to pro nás byl v Kladně hodně důležitý zápas a tři body,“ rozpovídal se po dvougólové výhře v Kladně Riste Naumov a vychvaloval si parádní přihrávky Hlouška a Grajciara, jež jeho trefám předcházely.

„Při první brance jsem si všiml, že domácí gólman nestojí na čáře, takže jsem ho hlavou přehodil, při druhé stačilo nastavit nohu, neboť nikdo z hlavičkujících domácí hráčů balón netrefil,“ líčil, jak k prvním dvěma gólům ve slávistickém dresu přišel.

Sám si však není jistý, zda mu zajistí přízeň kouče Jarolíma a tudíž i stálé místo v sestavě. „Musím dělat v každém utkání maximum pro to, abych výkon zopakoval a branky střílel. Pak záleží na trenérovi. Stejně jako na něm záleželo před zápasem v Kladně, i když si nejsem zrovna jistý, zda si na mé dvě jarní trefy do kladenské sítě vzpomněl,“ nechtěl makedonský útočník věštit, zda už střelecké prokletí zlomil a dvěma góly trenéra definitivně přesvědčil.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice