Hlavní obsah

Plzeňský Rajtoral stihl v Jablonci vítězný gól i vyloučení

JABLONEC

Plzeňský fotbalista František Rajtoral výrazně zasáhl do děje pondělního prvoligového duelu v Jablonci. Nejprve záložník vstřelil svůj první gól v dresu Západočechů po letním příchodu z Baníku Ostrava a nedlouho po přestávce opustil hřiště kvůli vyloučení. Jeho spoluhráči ale těsný náskok uhájili.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Plzeňský fotbalista František Rajtoral (vlevo) v souboji s jabloneckým Anesem Haurdićem.

Článek

„To jsem toho stihl hodně za jeden zápas. Povedlo se nám jít do vedení, hráli jsme dobře. Ale pak jsem zbytečně oslabil tým. Byla to moje chyba. Musím poděkovat klukům, že utkání dotáhli do vítězného konce,“ pravil Rajtoral.

Jak viděl svou trefu? „Honza Rezek mi nádherně poslal míč mezi dva hráče. Ještě mě stíhal obránce, ale zakončil jsem to, jak jsem chtěl,“ líčil střelec rozhodující branky. Utkání pro něj skončilo v 56. minutě.

„Rozhodčí mi udělil druhou žlutou a červenou a myslím, že za zákrok jako každý jiný. Ale nechci s tím polemizovat. Zbytek zápasu po vyloučení jsem neviděl. Byl jsem v kabině. Nedíval jsem se na televizi ani jsem nikomu nevolal. Byla to hodně dlouhá půlhodina. Vzal jsem si domácí bulletin a četl jsem si tam články. Ale pořád jsem měl myšlenky na to, jak si vedou kluci na hřišti. Neslyšel jsem ani jásot diváků, a tak jsem z toho usoudil, že pořád vedeme,“ vykládal Rajtoral.

Rezek: Hráli jsme i srdcem

Plzeňský útočník Jan Rezek netajil spokojenost: „Ubránit vítězství proti druhému mužstvu tabulky bylo hrozně těžké. Bojovali jsme i srdcem, a o to jsou tři body cennější. Kdybychom proměnili další šance, mohli jsme být ještě klidnější. Plzeň prý nevyhrála televizní zápas přes třicet let. A jsme rádi, že jsme to konečně zlomili.“

Jablonecký stoper Pavel Drsek se zastavil u inkasovaného gólu: „Viděl jsem, že je zle už v momentě, kdy Rajtoral stál blízko k naší brance a my jsme ho neobsadili. Byli jsme nedůrazní. Od toho se všechno odvíjelo. Hráli jsme pořád v jednom tempu, místo abychom hru zrychlili. Musíme se nad tím zamyslet, protože už v sobotu nás čeká další utkání v Brně.“

Trenér František Komňacký připomněl, že jeho týmu scházeli zranění krajní obránci Zábojník a Jablonský. „Nechci se ale vymlouvat na jejich absenci, i když to byl zásah do zaběhnuté sestavy. Nemohu hráčům vytknout ani nedostatek nasazení a chutí, ale soupeř hrál zodpovědně. Porážka pro nás znamená, abychom se nad ní zamysleli. Přišli jsme o první místo tabulky a přesvědčili jsme se, co nám ještě chybí k tomu, abychom hráli déle na špici,“ přemítal kouč Severočechů.

Reklama