Hlavní obsah

Slavia už může v pondělí proti Olomouci postavit Skácela

PRAHA

Mistrovská Slavia může v pondělním ligovém utkání proti Olomouci nasadit novou posilu Rudolfa Skácela. Pražský klub již získal od anglického Southamptonu transferkartu třicetiletého fotbalisty, s nímž se před týdnem dohodl na spolupráci do konce podzimní sezóny.

Článek

Pětinásobný reprezentant bude působit v Edenu jako amatérský hráč, protože přišel po skončení přestupního termínu. V lednu by v případě zájmu obou stran mohl uzavřít profesionální smlouvu.

"Snažili jsme se získat transferkartu co nejrychleji, aby mohl hrát už v Kladně, ale přišla teprve včera," řekl ve středu ČTK mluvčí Slavie Ondřej Zlámal před odletem týmu do Valencie ke čtvrtečnímu zápasu Evropské ligy. "Když ho trenér nominuje, může Skácel nastoupit v pondělí proti Olomouci," uvedl mluvčí.

Skácel se vrátil do Slavie po šesti letech. Naposledy byl hráčem Southamptonu, kde na jaře po vypršení smlouvy skončil. Od té doby hledal marně nové angažmá.

Poprvé přišel do Slavie v roce 2002 z Hradce Králové. V červenobílém dresu odehrál 45 ligových zápasů a dal 13 branek. Po roce a půl pak vyrazil na zahraniční angažmá do Marseille. Postupně působil v Panathinaikosu Atény, Heart of Midlothian, kde se mu dařilo nejvíce, Southamptonu a Hertě Berlín. V německém klubu strávil na hostování loňské jaro a vysloužil si svými výkony nominaci na mistrovství Evropy v Rakousku a Švýcarsku.

Slávistům přijde zkušená posila vhod, protože se jim nedaří podle představ a v ligové tabulce jsou až pátí o šest bodů za vedoucími Teplicemi. Navíc se stále potýkají s rozsáhlou marodkou.

Reklama

Související témata: