Hlavní obsah

Kladrubský po zranění začne brzy trénovat s fotbalisty Sparty

Sparťanský fotbalista Jiří Kladrubský se po zranění již brzy vrátí do plného tréninku. Mimo hru je už od května, kdy musel s přetrženým zkříženým vazem na operaci. Nyní ale již dokončuje rekonvalescenci a mohl by stihnout ještě závěr podzimní části sezóny.

Článek

"Jeho stav se rapidně zlepšil. Už jeho přípravu dokončujeme a brzy by se měl zapojit do tréninkového procesu," uvedl na páteční tiskové konferenci trenér Jozef Chovanec, podle kterého je Kladrubský typem hráče, který Spartě chybí. "Zranění bylo pro něj sportovní tragédií. Šel výkonnostně nahoru a prosazoval se do reprezentace. Věříme, že na své výkony naváže," dodal Chovanec.

Před svým zraněním většinou Kladrubský nastupoval ve středu zálohy, kde nyní hrají Hušek s Kovbou. "S Jirkou jsem ale stejně počítal na jiný post. Teď to nechci specifikovat, ale hodlám využít Jirkovu univerzálnost. Podobných hráčů, jako je on, u nás na hřištích moc neběhá," dodal sparťanský kouč, podle kterého by se do dvou týdnů mohl do tréninku vrátit i další operovaný záložník Igor Žofčák.

Brzy čtyřiadvacetiletý Kladrubský odehrál v lize za Spartu a České Budějovice 85 zápasů, ve kterých vstřelil šest branek. Na kontě má i dva starty za českou reprezentaci.

Reklama

Související témata: