Hlavní obsah

Jablonec vyhrál v Brně a bodově se dotáhl na vedoucí Teplice

PRAHA

Fotbalisté Jablonce vyhráli v zápase 12. kola Gambrinus ligy zásluhou trefy Jana Vošahlíka na hřišti Brna 1:0 a bodově se dotáhli na vedoucí Teplice. Ty doma ztratily dva body, když remizovaly 2:2 s Mladou Boleslaví. Třetí příčku si upevnil ostravský Baník výhrou 3:1 nad Bohemians 1905. V duelu záchranářů Slovácko porazilo Kladno 2:0, Liberec zvítězil nad Příbramí 1:0.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Jablonecký kapitán Petr Pavlík (v bílém) v souboji s Tomášem Doškem z Brna

Článek

Jablonec úspěšně zvládl náročný zápas v Brně, kde zásluhou trefy mladého Vošahlíka z dvacáté minuty vyhrál 1:0. Komňackého tým těsný náskok udržel až do konce, přestože byl v druhém poločase blízko srovnání brněnský Dostálek. Jeho pokus ale skončil pouze na tyči. Jablonec tak na chvíli poskočil do čela soutěže, přesto na něm nezůstal dlouho.

Teplice totiž v podvečerním utkáním doma remizovaly s Mladou Boleslaví 2:2 a zásluhou lepšího skóre se vrátily na první příčku. Vše podstatné se v prvním poločase seběhlo v rozmezí čtyř minut. Hosty nejprve poslal do vedení Sylvestre, aby vzápětí srovnal krok Mareš. Přesto šli do kabin spokojenější hosté, o což se gólem postaral Chramosta.

Mladoboleslavský kapitán Marek Kulič (vlevo) v souboji o míč s Michalem Smejkalem z Teplic.foto: ČTK/Libor Zavoral

V druhém dějství se domácí hnali za vyrovnáním, což se jim v 67. minutě povedlo. Povedenou ranou se trefil Stožický. Posledních dvacet minut dohrávaly Teplice bez vyloučeného Mareše, přesto měly k bodům blíže. Boleslav ale podržel gólman Miller, a tak každý tým získal po bodu.

V zápase záchranářů úspěšnější Slovácko

Výborný podzim zažívá také ostravský Baník. Otěže zápasu s Bohemians 1905 měl po většinu času pevně v rukou, jen po snižující brance Škody mohli klokani doufat alespoň v remízu. Domácí však na Bazalech žádné komplikace nepřipustili a opevnili se na třetím místě. Na konečných 3:1 upravil Mario Lička, který se tak se šesti trefami osamostatnil v čele tabulky střelců.

Premiérová ligová branka chorvatského obránce Keliče zachránila Liberci těsnou výhru 1:0 nad Příbramí. Slovan v průměrném zápase zabral po dvou prohrách, naopak Příbram vyšla naprázdno už potřetí za sebou a soupeř se na ni bodově dotáhl.

V důležitém zápase záchranářů Slovácko zdolalo Kladno 2:0. Moravané tak vyhráli i druhý zápas po návratu kanonýra Švancary a přeskočili svého soupeře v tabulce. Góly však znovu dávali jiní, nejdříve se poprvé po návratu ze zahraničí trefil Lukáš Zelenka, pojistku pak v závěru přidal střídající Abrahám.

Program 12. kola Gambrinus ligy
Sobota 24. října
Slovácko - Kladno 2:0on-line
Branky: 22. Lukáš Zelenka, 84. Abrahám
Liberec - Příbram 1:0on-line
Branka: 39. Kelič
Ostrava - Bohemians 1905 3:1on-line
Branky: 15. Lukeš, 32. Strnad, 62. Lička - 53. Škoda
Brno - Jablonec 0:1on-line
Branka: 20. Vošahlík
Teplice - Mladá Boleslav 2:2on-line
Branky: 22. Mareš, 67. Stožický - 19. Sylvestre, 23. Chramosta
Neděle 25. října
15:00 České Budějovice - Plzeňon-line
17:00 Bohemians Praha - Spartaon-line
Pondělí 26. října
17:30 Slavia - Olomoucon-line

Reklama

Související témata: