Hlavní obsah

VIDEO: Zelenka nasměroval Slovácko k výhře nad Kladnem

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Záložník Lukáš Zelenka nasměroval fotbalisty Slovácka svým prvním gólem po návratu do české ligy k vítězství 2:0 nad Kladnem. Blonďatý středopolař otevřel ve 22. minutě skóre sobotního utkání 12. ligového kola povedenou střelou, která se od tyče odrazila do gólmana Pavlíka a pak do sítě. Pojistku přidal v závěru střídající Tomáš Abrahám. Domácí si po triumfu v Dolíčku připsali druhou výhru po sobě a přeskočili svého soupeře v tabulce.

Článek

Kladno nastoupilo k důležitému duelu dvou aspirantů na boj o záchranu oslabeno o kapitána a špílmachra Szaboa, kterého nepustil do utkání zraněný kotník. I bez něj začali hosté aktivně, ale po deseti minutách získalo převahu Slovácko. Po čtvrthodině nepropálil po sérii rohů kladenský obranný val Kordula, z pokračující akce potáhl míč od lajny do středu hřiště Zelenka, Pavlík však nemusel proti jeho střele zasahovat.

Na opačné straně byl v 18. minutě osamocený Hajník tak překvapený, když se okolo něj rozestoupila domácí obrana, že poslal hlavičku úplně mimo. Tlak Slovácko ale sílil a ve 22. minutě přinesl ovoce. Středočeši odvrátili rohový kop jen k Zelenkovi, který technickou střelou asi z 20 metrů orazítkoval tyč, od ní se balon odrazil do Pavlíka a pak do branky. Blonďatý záložník se radoval z prvního gólu po návratu do Čech, v lize se naposledy trefil před čtyřmi lety ještě ve sparťanském dresu do sítě Mostu.

Kladenští mohli ihned odpovědět, kdyby Klinka lépe načasoval svůj výskok na ostrý centr z pravé strany. Ještě blíž k vyrovnání skóre byl Zoubele, jehož křížnou střelu bravurně vytěsnil brankář Vašek. Jedenáct minut před pauzou nasprintoval do hostující šestnáctky nabuzený Švancara, který se poprvé po disciplinárním trestu představil před vlastními diváky, ale Pavlík jeho ránu pod břevno vytáhl na roh.

Kladno po změně stran výrazně zvýšilo aktivitu a domácí se museli hlavně bránit. V 50. minutě protáhl Vaška hlavičkující Strnad, o chvíli později dokonce dopravil míč do sítě Zoubele, ale už předtím odmával pomezní sudí ofsajd. Slovácko zahrozilo až v polovině druhé půle, Pavlík nejprve dobře vyrazil Kordulovu střelu a pak i Cleberovu dorážku.

Jinak se ale domácí až příliš zatáhli a koledovali si o vyrovnání. To málem přišlo v 72. minutě, kdy propadl kladenský rohový kop až k Procházkovi, kterého zblízka vychytal Vašek. Jedenáct minut před koncem odmítl definitivní rozhodnutí Cleber, ale Slovácko to nakonec mrzet nemuselo. V 85. minutě totiž pronikl po straně až k malému vápnu Švancara a vybídl ke skórování střídajícího Abraháma, kterému stačilo jen trefit prázdnou branku. Slovácko tak s Kladnem poprvé neprohrálo.

1. FC Slovácko - SK Kladno 2:0 (1:0)
Branky: 22. Zelenka, 85. Abrahám. Rozhodčí: Paták - Handlíř, Tacina. ŽK: Zoubele, Holub, Strnad. Diváci: 5065.
Slovácko: Vašek - Randa, Struhár, Němčický, Urbánek - Racko (63. Valenta), Kordula, Zelenka (81. Abrahám), Cleber - Chmelíček (30. Ondřejka), Švancara. Trenér: Mazura.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Gross, Procházka, Mráz - Zoubele, Holub, Strnad, Hajník - Tatanašvili (35. Šilhan), Klinka (60. Cigánek). Trenér: Hřídel.

Reklama

Související témata: