Hlavní obsah

VIDEO: Mladý Vošahlík zařídil Jablonci tři body z Brna

čfoPrávo

Jablonečtí napravili v Brně předchozí domácí porážku s Plzní. Tři body jim zařídil jediným gólem zápasu už v prvním poločase mladý Vošahlík. Brňanům se naopak reparát za propadák v Olomouci nevydařil.

Foto: Petr Horník, Právo

Hráči Jablonce oslavují branku - ilustrační foto

Článek

„V bojovném utkání jsme byli do poločasu lepším týmem. Po přestávce jsme si už hlavně hlídali výsledek. Byl to těžký duel, o to víc si bodů vážím. Udržely nás v popředí tabulky a jsou pro nás velikým povzbuzením ve složité práci, kterou nám komplikují rozsáhlá marodka a nepříliš příznivé povětrnostní podmínky na severu Čech,“ uvedl spokojený kouč vítězů František Komňacký.

První šanci si vytvořili hosté, avšak Jarolím po Čížkově úniku mířil vedle tyče. Přesnou mušku neměl na druhé straně hřiště po rozehraném přímém kopu ani Došek.

Pak už Severočeši udeřili. Kovařík prošel kolem zkoprnělých brněnských zadáků a po jeho centru usměrnil mladý forvard Jan Vošahlík balón do sítě. „Na Honzu Kovaříka jsem si křikl. Poslal mi parádní míč, stačilo nastavit stehno,“ zářil autor rozhodující branky.

Po pauze šancí ubylo

Chvíli nato mohl zvýšit jablonecké vedení Haurdič, avšak brankář Bureš jeho střelu k pravé tyči bravurně zneškodnil. Další střeleckou příležitost hostů zahodil stoper Drsek, který se potom musel nechat kvůli zranění vystřídat.

Brňané se z tlaku vymanili až čtvrthodinu před pauzou a byli několikrát blízko vyrovnání. Po Rabušicově dělovce ovšem uchránil Jablonec od pohromy na brankové čáře Loučka a nebezpečnou Červinkovu hlavičku vytáhl na roh Špit. Těsně před odchodem do kabin předložil Šural míč před odkrytou branku Doškovi, který ale trestuhodně minul.

Po pauze šancí výrazně ubylo. Moravané sice tlačili, avšak scházela jim finální přihrávka. Ke gólu tak byli v 66. minutě blíž Jablonečtí, ale Bureš se při Haurdičově hlavičce vyznamenal.

Beránek litoval nízké produktivity

Nápor Brna v závěru vrcholil. Nepokrytý Mareček pálil z hranice šestnáctky pár centimetrů nad břevno. Střídající Dostálek trefil krátce po svém příchodu na hřiště zblízka levou tyčku. Dostatek klidu v koncovce poté opětovně neměl Mareček ani Brazilec Dalmo.

„Rozhodující gól jsme inkasovali ze situace, na níž jsme se na trénincích připravovali. Cením si ovšem, že jsme střetnutí ani za stavu 0:1 nezabalili. Střeleckých příležitostí jsme si na naše poměry vytvořili hodně, ale nebyli jsme vůbec produktivní,“ smutnil trenér poražených Miroslav Beránek, který postrádal kromě dlouhodobých marodů i čerstvě zraněného stopera Križka.

1. FC Brno - FK Baumit Jablonec 0:1 (0:1)
Branka: 19. Vošahlík. Rozhodčí: Jech - Kordula, Pospíšil. ŽK: Došek, Polách - Haurdič, Lafata. Diváci: 2052.
Brno: Bureš - Červinek, Dvorník, Sus, Dřížďal - Šural (69. Dalmo), Mareček, Polách, Lira (46. Léo) - Rabušic (80. Dostálek), Došek. Trenér: Beránek.
Jablonec: Špit - Krejčí, Pavlík, Drsek (37. Michálek), Kovařík - Haurdič, Jarolím (89. Valenta), Loučka, Čížek - Vošahlík, Lafata (84. Vukovič). Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: