Hlavní obsah

Bratři Lukáš a Tomáš Krbečkovi se utkali poprvé

LIBEREC

Bratrské dvojice ve fotbale nejsou ničím mimořádným. I ten český jich zná z historie spoustu. Většinou ale oblékají dres stejného týmu. Lukáš a Tomáš Krbečkovi jsou dvojčaty a v sobotu hráli proti sobě. V lize poprvé v životě. Fotbalově vyrůstali v Plzni, ale osud je rozdělil.

Článek

V úterý 27. října oslaví čtyřiadvacáté narozeniny. „Já o dvě minuty dřív,“ hlásí starší z dvojčat, brankář Příbrami Lukáš. Mladší Tomáš, útočník Slovanu Liberec, se jen usmál: „No a co, tak jsem se zdržel.“

Po utkání bylo veselejší mladší z dvojčat. „My proti sobě nehrajeme ani play-station. Nedopadlo by to dobře,“ pravil Lukáš. „To je fakt. Kdysi jsme proti sobě hráli šipky a skončilo to málem krvavou rvačkou. Také nás oba štve, když je jeden smutný,“ dodal Tomáš.

Přesto mohl mít v sobotu Tomáš radost dvojnásobnou, jednak ze tří bodů a také z gólu, který mohl bratrovi sám dát. Jeho hlavička skončila pár centimetrů od bratrovy branky. „To víte, že bych dal bráškovi rád gól. Měl bych z něj radost, ale byl bych také trochu rozpačitý, bylo by mi ho líto. Když míč skončil mimo tyče, jen jsme se po sobě koukli a měli oba pusu od ucha k uchu.“ přiznal útočník.

Gól od bráchy by Lukáše štval

„Dostat gól od bráchy, to by mě štvalo. Já jsem schopen odhadnout, co udělá kterýkoliv útočník, ale u brášky to fakt nedovedu. On je nevyzpytatelný,“ přiznal brankář s tím, že s bratrem si často telefonují, ale před vzájemným duelem si jen popřáli hodně štěstí.

Lukáš prohry na libereckém trávníku hodně litoval: „Dal se tady uhrát minimálně bod. Inkasovali jsme od nepokrytého hráče ze standardky. To se nám bohužel stává. Možná, kdyby byl o krok vzadu, tak jsem míč vytlačil nad břevno, takhle mi přelétl pár centimetrů nad rukou,“ přiznal Lukáš Krbeček.

Další prohra Příbrami ho ale neděsí. „Nemyslím si, že by na nás padla nějaká krize. Body jsme ztratili se silnými týmy. Musíme ale co nejdřív další získat. Pořád jsme v klidu, něco máme nahrané,“ dodal příbramský brankář.

Reklama

Související témata: