Hlavní obsah

Ostravský Strnad vsadil a vyhrál dvě večeře

OSTRAVA

Útočník Miloslav Strnad přišel na Bazaly za trenérem Koubkem v létě z Bohemians 1905. Po sobotním duelu Baníku s týmem z Ďolíčku měl dvojnásobnou radost. K vítězství svého nového týmu nad předchozím přispěl krásným gólem z voleje a nad svými bývalými spoluhráči a kamarády vyhrál dvě večeře.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Miroslav Strnad z Baníku Ostrava (vpravo) a teplický Martin Klein

Článek

První mu zaplatí Michal Dian, protože Baník vyhrál a vstřelil klokanům od Botiče jako první v soutěži více než jeden gól. Druhou brankář Sňozík, protože ho Strnad překonal. A mohl dokonce dvakrát.

Urostlý útočník se rybičkou vrhnul po centrovaném míči ze strany, brankáři Bohemians 1905 se ale podařilo na balón sáhnout a pozměnit směr jeho letu. Padl na Strnadovu hlavu zezadu a odrazil se do bole. „Ještě že tak, jinak bych se Strnym nevydržel,“ ulevil si Radek Sňozík.

Gól Miloslava Strnadave 32. minutě byl krásný. Při rohovém kopu stál kousek ve vápně a míč kopnutý Tchuřem padal k němu. Napálil jej z voleje a trefil k tyči. Nechytatelně. „Jestli to byl nacvičený signál? Byl. Akorát, že gól měl dát Aleš Neuwirth,“ usmíval se fotbalista, který pochází z Benešova u Prahy.

Výhry si vybere v prosinci o dovolené v Praze

„Obě výhry si vyberu o dovolené v prosinci v Praze,“ oznámil Strnad a rázně odmítl spekulaci, že se Bohemians 1905 mstil za to, že po čtyřech letech o něho ztratili zájem.„Kdepak, já proti Bohemce nemohu říct ani slovo, mezi jejími hráči mám dobré kamarády a nadále jsem její fanoušek. Teď mi ale srdce bije silněji pro Baník, to je jasné,“ vykládal.

V létě v Bohemians sázeli na útočné duo Zelenka - Hartig. „Dostali jsme z Baníku velmi dobrou nabídku a Zelenka vypadal velice dobře. Navíc útočníků jsme měli dost, proto jsme Miloše do Ostravy pustili,“ vysvětloval Strnadův přestup trenér z Ďolíčku Pavel Hoftych. „Pomohli jsme mu. Miloš se evidentně cítí dobře, je spokojený. Baník hraje jiným stylem a takovému útočníkovi, jako je on, velice vyhovuje, když za ním létají tryskáči jako v Baníku. Tušil jsem, že nám gól dá,“ dodal.

„Řekl bych, že Ostravě takový důrazný, urostlý útočník jako je Strny chyběl,“ všimnul si kamarád Sňozík.

Reklama

Související témata: