Hlavní obsah

VIDEO: Sparta s Bohemians Praha dvakrát prohrávala, Kušnír jí však vystřelil tři body

PRAHA

Fotbalisté pražské Sparty vyhráli v nedělním 12. kole nad posledním týmem Bohemians Praha 3:2. Letenský celek však byl jen pár minut od toho, aby napodobil týden starou ztrátu dvou bodů s Českými Budějovicemi. Na Strahově svěřenci kouče Jozefa Chovance dokonce dvakrát prohrávali, tři minuty před koncem jim ale parádní ranou zajistil tři body reprezentant Ondřej Kušnír.

Foto: Petr Horník, Právo

Sparťan Kucka v souboji se střížkovským Turtenwaldem a Horáčkem.

Článek
Fotogalerie

Sparta poslední ligovou blamáž, kdy s tehdy posledními Českými Budějovicemi doma remizovala 1:1, v nedělním duelu na půdě Bohemians Praha musela odčinit. Čtvrteční vystoupení Evropské ligy proti rumunské Kluži bylo příslibem, že by se sparťanští fandové mohli dočkat výhry i na Strahově. Tři body pro letenské se ovšem nerodily lehce.

Ve třinácté minutě zaběhl Kušnírovi po straně domácí Fenyk, po jehož centru se k míči ve vápně Sparty dostal Stanley Ibe. Ten zblízka Blažka prostřelil a svou druhou  brankou v sezóně poslal střížkovský celek do vedení. Tomu přihlížel nejlepší střelec domácích Marek Kincl překvapivě pouze z lavičky, do hry se důrazný forvard dostal až na posledních patnáct minut.

Ani po obdrženém gólu ovšem sparťanská smršť nenastala. Trápení hostů utnul až ve třiatřicáté minutě mladý Zeman, když se opřel do míče za hranicí šestnáctky a skákavým míčem Belaně v brance Bohemians Praha překonal. Ten samý hráč mohl hned vzápětí skóre otočit, těsně však minul levou tyčku domácí brány.

Poslední slovo v první půli však překvapivě řekli přeci jen domácí. Po centru z pravé strany se bez přípravy na malém vápně opřel do míče záložník Dobeš, jenž střelou pod břevno nedal Blažkovi sebemenší šanci. Do kabin tak oba celky odešly při stavu 2:1 pro Bohemians Praha.

Obraz hry druhého poločasu se dal očekávat. Hosté bušili do plných, zatímco zasunutí střížkovští Bohemians se soustředili na rychlé brejky. Branku domácího týmu v tu chvíli už nehájil Belaň, jenž se na konci první půle nepříjemně srazil s Vackem. Do brány se tak místo něho postavil pětatřicetiletý veterán Petr Pižanowski.

Před jeho branku se sice sparťané dostávali často, jeho pozornost vinou nepřesného zakončení však prověřovali minimálně. Tomu měl přijít udělat přítrž namísto Zemana Prudnikov. A povedlo se. Hosté se natlačili do vápna střížkovského mužstva a záhy bylo vyrovnáno. To když střelou z hranice šestnáctky propálil Vacek vše, co mu stálo v cestě. Stejně si tři minuty před koncem po odražené střele počínal i Ondřej Kušnír, jenž ranou zpoza vápna stanovil konečné skóre zápasu na 3:2 pro hosty.

Bohemians Praha - AC Sparta Praha 2:3 (2:1)
Branky: 12. Ibe, 40. Dobeš - 32. Zeman, 75. Vacek, 86. Kušnír. Rozhodčí: Makovička - Košec, Šterba. ŽK: Lencevič, Fenyk, Ibe - Vacek. Diváci: 1722.
Bohemians Praha: Belaň - Halama, Lencevič, Horáček, Modeste - Turtenwald - Dittrich, Zoubek (64. Očovan), Dobeš, Fenyk - Ibe. Trenér: Jindráček.
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Vacek, Kovba (58. Kalouda), Kucka, Zeman (70. Prudnikov) - Wilfried, Kadlec (86. Holenda). Trenér: Chovanec.

Reklama

Související témata: