Hlavní obsah

VIDEO: Po nejhorším výkonu máme tři body, radoval se sparťanský kouč Chovanec

PRAHA

Nezbývalo moc a fotbalisté Sparty mohli po týdnu opět truchlit nad ztrátou dvou ligových bodů. Na Strahově s Bohemians Praha dvakrát prohrávali, trefa Ondřeje Kušníra v závěru jim však tři body přece jen zajistila. „Bylo to šťastné vítězství. Paradoxně se jednalo o náš nejhorší výkon, přesto jsme po něm získali tři body,“ zůstal i přes výhru kritický kouč hostů Jozef Chovanec.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Sparty Jozef Chovanec během utkání na Strahově.

Článek

Nepříjemné déja vu museli sparťané prožívat v nedělním podvečeru na půdě posledních Bohemians Praha. Před týdnem totiž svěřenci kouče Jozefa Chovance trestuhodně remizovali na Letné s tehdy také posledními Českými Budějovicemi 1:1. Scénář 12. kola se pro hosty vyvíjel dokonce ještě hrozivěji.

Sparťané byli směrem dopředu aktivnější, přesto museli skóre dvakrát dotahovat. Již ve dvanácté minutě překonal Blažka domácí útočník Ibe, na vyrovnávací Zemanův gól z 32. minuty odpověděl před odchodem do šaten ofenzivní středopolař Bohemians Praha Dobeš.

„Bylo to vyrovnané derby utkání. Nastupovali jsme v roli favorita, očekávalo se od nás lehké vítězství,“ mínil po zápase kouč hostí Jozef Chovannec. „Nevyvarovali jsme se chyb, defenzivní část nezahrála tak jak jindy. Soupeř nám v první půli vstřelil dvě branky, to se nám nestává. Navíc měl hodně prostoru, u našich hráčů byla naopak patrná zbytečná ztráta míčů,“ pokračoval ve svém rozboru trenér Sparty.

Hráči nejsou roboti

Ten mohl být ovšem po devadesáti minutách tím šťastnějším, neboť nejprve v 75. minutě pálil k tyči přesně sparťanský záložník Vacek, tři minuty před koncem potom otočil skóre na stranu hostů parádní ranou reprezentant Kušnír. „Bylo to šťastné vítězství. Paradoxně se jednalo o náš nejhorší výkon a přesto jsme po něm získali tři body,“ těšilo i tak letenského kouče Chovance. „Strašně moc jsme se na výhru nadřeli,“ dodal.

„Tlačili jsme se do zakončení, kolikrát chyběly ke gólu opět jen centimetry. Snaha o střelbu byla enormní. Ondřej Kušnír nakonec odčinil svou ohromnou chybu, kterou udělal v prvním poločase,“ připomněl Chovanec situaci, po níž letenskému pravému bekovi utekl Fenyk a Ibe následně otevřel skóre utkání. „Hráči nejsou stroje, nejsou to roboti,“ řekl dál hostující kouč k únavě svých svěřenců. Duel proti Bohemians totiž následoval jen tři dny po vítězném utkání Evropské ligy s rumunskou Kluží. „Jiskra v očích hráčů nebyla taková. A jejich pohyb po hřišti také nebyl ideální,“ dodal Chovanec.

Brutální zákrok na Belaně

Jestli trenér hostí hodnotil výhru jako šťastnou, opačný názor si na strahovský duel vytvořil jeho kolega z lavičky Bohemians Praha Jaromír Jindráček. „Naši hráči proti Spartě předvedli, že mohou hrát s kýmkoliv. Pro nás to byla smolná porážka. I když jsme prohráli, je to pro nás povzbuzení,“ řekl Jindráček, jenž v poločase musel po střetu Kamila Vacka s brankářem Jaroslavem Belaňem gólmana svého mužstva střídat. „Byl to brutální zákrok,“ mínil Jindráček. Brankáře domácích musela po utkání odvézt na vyšetření sanitka.

Reklama

Související témata: