Hlavní obsah

VIDEO: Jablonecký Pavlík shodil po výhře nad Brnem bradku

BRNO

Kapitán jabloneckých fotbalistů Petr Pavlík už bude běhat po ligových trávnících bez bradky. Po výhře Severočechů v Brně, kde v minulosti působil, se nechal od spoluhráčů v kabině nahladko oholit.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Jablonecký kapitán Petr Pavlík (v bílém) v souboji s Tomášem Doškem z Brna

Článek

„Na svůj odchod nevzpomínám v dobrém. Jednání o nové smlouvě byla před půldruhým rokem hodně podivná, v Brně si vůbec neváží starších a zkušenějších hráčů. Proto pociťuji po vítězství veliké zadostiučinění. Je to pomsta za to, jak se mě tehdy zbavili,“ vysvětlil motivaci neobvyklé sázky jednatřicetiletý Pavlík.

Kouč Jablonce František Komňacký prozradil, že Pavlík má v zápasech s Brnem pokaždé mimořádnou motivaci. „I tentokrát všechny enormně hecoval. Netuším, co mu tady provedli. Aspoň se ho ale děti nebudou teď bát,“ vtipkoval Komňacký.

Jeho tým se výhrou dotáhl bodově na vedoucí Teplice. „Úspěch v Brně je pro nás obrovským povzbuzením do další práce, kterou nám v tomto období znesnadňují nedobré povětrnostní podmínky na severu Čech. Situaci nám hodně ztěžuje i rozsáhlá marodka. Rozpadla se nám totiž celá obrana. Z ní nám v Brně chyběli zranění Zábojník, Huber i Jablonský a v průběhu střetnutí odkulhal ještě Drsek. O to jsou body cennější,“ radoval se jablonecký trenér.

Došek minul

Brnu se rovněž na poslední chvíli zranil stoper Križko, za něhož zaskočil navrátilec z Nizozemska Martin Sus. „Chtěli jsme napravit debakl v Olomouci a místo toho přišla další ztráta. Mrzí mě o to víc, že jsem zřejmě před vítěznou brankou Jablonce nedůsledným obsazením protihráče chyboval. My jsme bohužel, na rozdíl od soupeře, žádnou šanci neproměnili,“ litoval.

Nejblíž k tomu měl útočník Tomáš Došek, který na konci první půle netrefil z několika metrů odkrytou branku. „Kopl jsem to hrozně. To by dal i můj pětašedesátiletý táta. Je to strašná škoda, že nemáme ani bod, vždyť jsme Jablonec přehrávali,“ tvrdil naštvaný Došek. „Nezbývá než to hodit za hlavu a za týden musíme už konečně něco získat v Plzni.“

Reklama

Související témata: