Hlavní obsah

VIDEO: Eden už není pro Slavii rájem, po Spartě ho dobyla také Olomouc

PRAHA

Jako by kouzlo nového Edenu přestalo fungovat. Fotbalisté Slavie nezvládli dohrávku 12. kola Gambrinus ligy a podlehli Olomouci 1:2. Znamená to, že doma červenobílí prohráli podruhé za sebou. Poprvé na svém trávníku padli v derby se Spartou a hned při další příležitosti také s Hanáky. Slavia tak zůstává v tabulce šestá se sedmibodovou ztrátou na Teplice a Jablonec.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fotbalista Olomouce Tomáš Janotka (vpravo) střílí na branku Slavie v dohrávce 12. kola Gambrinus ligy.

Článek

Navázat na senzační čtvrteční remízu ve Valencii, to byl cíl fotbalistů Slavie v dohrávce 12. kola domácí soutěže, v níž poprvé představili v sestavě navrátilce Skácela. Také Olomouc zasáhla do bojů v Evropské lize, z play off však do skupinové fáze neprošla a pak to s ní začalo jít doma od desíti k pěti.

I z tohoto pohledu byl začátek zápasu šokující. Již ve 3. minutě odcentroval olomoucký Kaščák a Hořava otevřel hlavou skóre. Domácí si pak sice vytvořili výraznou územní převahu, branky se však znovu dočkali Hanáci. Ve 30. minutě se Ordoš prosadil přes Suchého, Šultes zase přehrál Vomáčku a zvýšil na 2:0 pro hosty. Brzy poté trefil domácí kapitán Suchý po rohu břevno. Chvíli poté se Slavia přece jen dočkala, pohlednou kombinaci zakončil snižující trefou Hloušek. Sešívaní mohli ještě do přestávky vyrovnat, jenže Suchý zase trefil jen tyč. Celý Eden se pak hodně zlobil, že Janotka za faul na unikajícího Hlouška viděl jen žlutou kartu.

Také po přestávce začala Slavia náporem, ale po šanci Petra mohla znovu inkasovat. Smůla slávistů pokračovala, gólman Lovásik po střele Hlouška hrubě zaváhal, ale míč mu šťastně vypadl na břevno. V 61. minutě se domácí přece jen vyloučení soupeře dočkali. Kapitán Kaščák netakticky fauloval na půlce hřiště, vysloužil si druhou žlutou kartu a musel ven. Slávisté se však trápili v koncovce, dalším důkazem toho byla tutovka Naumova, z níž zase nic nebylo. A Skácel pak trefil počtvrté v utkání brankovou konstrukci...

Slavia Praha - Sigma Olomouc 1:2 (1:2)
Branky: 34. Hloušek - 3. Hořava, 30. Šultes. Rozhodčí: Kovařík - Zlámal, Wilczek. ŽK: Vomáčka - Janotka, Kaščák, Dreksa, Škerle, Lovásik, Ordoš. ČK: 61. Kaščák. Diváci: 9159.
Slavia: Vaniak - Čelůstka, Suchý, Vomáčka, Hubáček (46. Krajčík) - Grajciar (77. Vlček), Ragued, Belaid (71. Vasiljevič), Skácel - Naumov, Hloušek. Trenér: Jarolím.
Olomouc: Lovásik - Janotka, Dreksa, Škerle, Kaščák - Rossi, Ordoš, Hořava (87. Bajer), Onofrej - Šultes (69. Štěpán), Hubník (53. Petr). Trenér: Psotka.
12. kolo Gambrinus ligy
Sobota 24. října
Slovácko - Kladno 2:0on-line
Branky: 22. Lukáš Zelenka, 84. Abrahám
Liberec - Příbram 1:0on-line
Branka: 39. Kelič
Ostrava - Bohemians 1905 3:1on-line
Branky: 15. Lukeš, 32. Strnad, 62. Lička - 53. Škoda
Brno - Jablonec 0:1on-line
Branka: 20. Vošahlík
Teplice - Mladá Boleslav 2:2on-line
Branky: 22. Mareš, 67. Stožický - 19. Sylvestre, 23. Chramosta
Neděle 25. října
České Budějovice - Plzeň 0:0on-line
Bohemians Praha - Sparta 2:3on-line
Branky: 12. Ibe, 40. Dobeš - 32. Zeman, 75. Vacek, 86. Kušnír
Pondělí 26. října
Slavia - Olomouc 1:2on-line
Branky: 33. Hloušek - 3. Hořava, 30. Šultes.

Reklama

Související témata: