Hlavní obsah

Olomouc šokovala Slavii a Skácelovi tak řádně otrávila premiéru

PRAHA

Matný slávistický podzim nekončí. Fotbalisté obhájce titulu se už nemohou spolehnout ani na výhodu domácího prostředí. Hned po Spartě totiž Eden vyplenila i Olomouc, která přitom zatím pomýšlí hlavně na záchranu v soutěži... Slavia tak bude mít co dělat, aby do zimy zmenšila sedmibodovou ztrátu na čelo tabulky.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Rudolf Skácel si představoval první zápas po návratu do Slavie jinak.

Článek

Svoji obnovenou premiéru ve slávistickém dresu si představoval rozhodně jinak. „Prohráli jsme, takže jsem si zápas samozřejmě neužil. Druhá domácí porážka v řadě, to si nemůžeme dovolit,“ kabonil se záložník Rudolf Skácel, který se do sestavy Slavie vrátil po více než šesti letech.

Pražané sice dostali soupeře pod velký tlak, poslední půlhodinku hráli proti deseti, ale z velké řádky šancí vytěžili jen čtyři břevna a tyče... „V kabině jsem po svém vyloučení prožíval muka. Při velkých šancích Slavie jsem se raději obracel zády k obrazovce. Měli jsme štěstí, ale také mu šli naproti. Stejně jako doma proti Brnu jsme i tady hráli na vítězství,“ líčil olomoucký kapitán a hříšník Marek Kaščák.

„Jsem nesmírně šťastný. Věděli jsme, že Slavia má po stranách velkou sílu. Ocitli jsme se pod velkým tlakem, ale vedení už jsme i díky výbornému brankáři Lovásikovi udrželi. Uznávám, že Janotka mohl v závěru prvního poločasu dostat místo žluté karty červenou,“ dodával trenér vítězů Zdeněk Psotka.

Jarolíma dopálila lehkomyslnost slávistů

Situace obhájce titulu už je povážlivá. „Sedm bodů na prvního jsme ztráceli i po porážce se Spartou. Je to však zatím jen určitá fáze podzimu, zápasů ještě zbývá do konce soutěže dost. Teď jde o to, abychom zabrali a podařilo se nám ještě do zimní přestávky manko umazat,“ přál si trenér Karel Jarolím.

Hodně ho zklamalo, že úvod zápasu nebyl pro jeho tým dostatečným varováním. „Strašně lehkomyslně jsme pustili Olomouc do vedení. Jenže ani to nám nestačilo, takže jsme jí umožnili vstřelit ještě druhý gól. Vybrali jsme si kopec smůly a Janotka měl už v prvním poločase dostat červenou kartu, i to zápas ovlivnilo. Ale šancí na gól jsme měli víc než dost, to je čistě naše chyba,“ uznával Jarolím.

Reklama