Hlavní obsah

Slavia protestuje proti výkonu sudího v duelu s Olomoucí, Macela jí dává za pravdu jen zčásti

zp, ocSport.cz

Vedení fotbalové Slavie se nelíbil výkon rozhodčího Libora Kovaříka v pondělním epilogu dvanáctého ligového kola mezi jejím týmem a Olomoucí (1:2) a podala oficiální protest. "Samozřejmě že se jím budeme zabývat. Obě inkriminované situace, které se Pražanům nelíbily, důkladně probereme," potvrdil předseda komise rozhodčích Luděk Macela, že Kovářík a Slavia přijdou odpoledne na program jednání.

Foto: Milan Malíček, Právo

Toto je jedna ze stiuací, kvůli které Slavia protest podává - slávista Adam Hloušek (vpředu) uniká Tomáši Janotkovi z Olomouce, ten ho však drží.

Článek

Slávistické generalitě se nelíbí především dvě rozhodnutí hlavního rozhodčího Kovaříka. "První situace nastala v závěru prvního poločasu, kdy hostující Janotka zmařil držením za dres v nepřerušené hře průnik Adama Hlouška, který měl zjevnou možnost dosáhnout branky," tvrdí Slavie na klubovém webu, podle  níž  měl být Janotka potrestán červenou kartou.

"To posoudíme u videa. Osobně si myslím, že sudí mohlo Janotkovi červenou kartu udělit, ale záležet bude i na ostatních členech komise," pravil Macela.

Druhým případem, na který mistr poukazuje, je ruka Pavla Dreksy v pokutovém území v 89. minutě. "Hostující hráč zjevně zabránil dosažení branky tím, že zahrál v pokutovém území rukou," tvrdí vedení Slavie.

"Nemyslím, že by Dreksa hrál rukou. Dostali jsme z České televize záběry z několika kamer a podle mého šlo spíše o stehno či koleno. Ale samozřejmě že si celou situaci znovu prohlédneme a posoudíme," namítá šéf komise rozhodčích Luděk Macela.

Podání protestu zdůvodňuje vedení Slavie poukázáním na chyby, kterých se prý dopustil rozhodčí Jiří Jech v derby se Spartou. Vedení Slavie překvapilo, že se komise rozhodčích Jechovým výkonem nezaobírala.

"Taková situace vyvolává dojem, že komise rozhodčích řeší pouze chybná rozhodnutí, proti kterým kluby podávají stížnosti. Právě tato skutečnost také vedla k podání protestu proti výkonu Libora Kovaříka," vysvětluje vedení pražského klubu.

"Nesmysl. Hodnotíme pravidelně výkony a verdikty rozhodčích ve všech zápasech první a druhé ligy. Některé naše závěry o omezení delegací chybujících rozhodčích jsou ale interní. Pokud ovšem podá klub oficiální protest, rozhodnutí samozřejmě zveřejníme. Ale to by měla Slavia vědět," oponuje Luděk Macela.

Reklama

Související témata: