Hlavní obsah

Baník s ligovým kanonýrem Ličkou chce sestřelit Spartu

PRAHA

Duel nesmiřitelných, jejichž rivalita by se dala přirovnat k animozitě pražských S. To je fotbalový souboj pražské Sparty s ostravským Baníkem. O to pikantnější, že v sobotu večer půjde na Letné o třetí příčku tabulky. A pokud by Ostravští vyhráli a zároveň zaváhaly Teplice i Jablonec, mohl by Baník Gambrinus ligu dokonce vést.

Článek

Kdysi na Letné začínali spolu. Teď se tam jako trenéři postaví proti sobě. „Vzpomínám si, že jsme s Miroslavem Koubkem vstoupili do sparťanské kabiny ve stejný den. Bylo to v lednu 1978. V té době se tvořilo nové mužstvo, někteří starší hráči odešli, takže jsme dostali možnost se prosadit,“ vzpomíná domácí Jozef Chovanec.

Jeho protějšek působil před dvaceti lety jako letenský asistent, k velkým emocím se však nehlásí. „Je to už hodně zaprášená historie, ze Sparty jsem dlouho pryč,“ říká Miroslav Koubek.

Málokdo z obou táborů však zůstane v klidu. „Někteří hráči vnímají zápas s Baníkem velmi prestižně, což je dobře. Věřím, že tím dokáží vyburcovat celou kabinu,“ očekává Chovanec. „Z pohledu fanoušků se také jedná o odvěkého rivala. Příznivci obou klubů se předhánějí v tom, kdo připraví zajímavější choreo, kdo více požene svůj tým. Věřím, že naši fanoušci opět ukážou, že za námi stojí, v této sezóně jsou vynikající. A také doufám, že se utkání odehraje bez nějakých zbytečných incidentů v hledišti, to je potřeba zdůraznit,“ dodává letenský kouč.

Nejsme žádní betonáři, ujišťuje podzimní střelec

Sparta se téměř ve všech podzimních domácích zápasech trápila, protože narážela na úporně brání soupeře. S Baníkem by to však měla být pěkně ofenzivní partie. „Myslím si, že ani jeden tým nebude hrát nějak zezadu. Můžeme Spartě vzkázat, že nejsme třeba Budějovice, že my na Letnou nejedeme betonovat. Už jsme to dokázali i v zápasech se Slavií nebo Teplicemi. I když byly v tabulce výš než my, hráli jsme dopředu a měli šance,“ varuje na klubových stránkách ostravský záložník Mario Lička, se šesti trefami nejlepší podzimní střelec ligy.

Baník je patřičně sebevědomý. Od domácí remízy s Teplicemi nasbíral v lize tři výhry v řadě a neotřáslo jím ani úterní vyřazení z poháru s Příbramí. „Naší psychice to neublížilo. Víme, že pokud máme na Letné uspět, tak nesmíme chybovat. Třeba v Jablonci nebo na Slavii jsme nehráli špatně, měli dost možností ke skórování, ale vzadu jsme vyrobili příliš mnoho chyb,“ dodává kouč Koubek.

Zápas začíná v sobotu od 18:15 a stejně jako všechny další duely 13. ligového kola jej můžete sledovat v on-line reportáži na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články