Hlavní obsah

VIDEO: Senzace v Příbrami, Slavia znovu selhala

PŘÍBRAM

Fotbalisté mistrovské Slavie prohráli v úvodním zápase 13. kola nejvyšší soutěže na půdě Příbrami 0:1. Sešívaní byli sice v sobotu na hřišti Středočechů po většinu utkání aktivnějším mužstvem, přesto po Olomouci prohráli třetí z posledních čtyř utkání a propadají se do krize. O jedinou branku zápasu se v 75. minutě postaral domácí Marek Plašil.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Lukáš Pleško (vlevo) z Příbrami a Riste Naumov (vpravo) ze Slavie.

Článek

Slávisté nastoupili v Příbrami s černými páskami na rukou, aby tak uctili památku legendě sešívaného klubu Františka Veselého, jenž nečekaně zesnul den před utkáním. Na půdě Středočechů hráli tedy hosté i za něj a jistě mu do nebe chtěli poslat tři body.

U Litavky běžela dvacátá minuta a hosté zahrávali již svůj sedmý roh. Ani z jednoho ovšem síť Krbečkovy brány nerozvlnili. Naopak udeřit na druhé straně mohl Pleško, který po úniku Suchému střílel jen těsně nad břevno Vaniakovy svatyně.

Slavisté měli výraznou územní převahu, v závěru poločasu ji mohli zúročit gólem, když vytvořili před příbramskou brankou pořádný závar. S tečovanou Skácelovou střelou měl domácí brankář Krbeček velké problémy, před dobíhajícím Hlouškem však příbramská obrana dokázala míč včas odkopnout do zámezí.

Minuta ticha a smuteční pásky na dresech hráčů Slavie za zesnulého slávistického kanonýra Františka Veselého.foto: ČTK/Michal Doležal

Oživit ofenzívu do druhého poločasu přišel namísto Ragueda uzdravený Vladimír Šmicer. Ani jeho nasazení ovšem ke kýženému gólu nevedlo, a tak trenér Jarolím poslal do hry dalšího navrátilce po zranění Zdeňka Šenkeříka. Ještě předtím byl blízko ke vstřelení gólu aktivní Skácel, ani tato situace však brankou neskončila.

O to víc si museli sešívaní zoufat v 75. minutě. Za obranu Slavie přiletěl centr na Pleška, jenž nadvakrát našel před hostující bránou Plašila, který se dokázal v krkolomné pozici prosadit přes Čelůlstku a otevřít tak skóre zápasu. Předvedli se i fanoušci hostů, kteří chvíli nato hodil před příbramského brankáře Krbečka dělbuch. Hostující fotbalisté se už v závěru na odpověď nezmohli.

1. FK Příbram - Slavia Praha 1:0 (0:0)
Branka: 75. Plašil. Rozhodčí: Drábek - Filípek, Jiřík. ŽK: Klesa, Pleško (oba Příbram). Diváci: 3962.
Příbram: Krbeček - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Pleško (80. Hušbauer) - Klesa, Videgla, Tarczal, Šmejkal (71. Pilík) - Dort (63. Rodrigues), Huňa. Trenér: Marko.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Vomáčka, Čelůstka - Grajciar (74. Belaid), Ragued (46. Šmicer), Trapp, Skácel - Naumov (65. Šenkeřík), Hloušek. Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: