Hlavní obsah

Jednou chybí důraz, jindy klid, běduje kouč Slavie Jarolím

Loď mistrovské Slavie se potápí a její kormidelník Karel Jarolím ví moc dobře, že další pokles tabulkou by byl už hodně kritický. V sobotním 13. kole totiž sešívaní podlehli v Příbrami a s vyhlídkami na obhajobu titulu to už nyní vypadá hodně bledě. „Bodová ztráta se dá snížit, ale musíme už zápasy začít vyhrávat. Bez gólů to ale nepůjde,“ řekl po prohře 0:1 na půdě Středočechů hostují kouč Jarolím.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Slavie Praha Karel Jarolím

Článek

V Příbrami v první půli nic nenasvědčovalo tomu, že by z tamního hřiště měli slávisté odjíždět s prázdnou. Svěřenci kouče Karla Jarolíma udávali tempo hry, měli výrazně větší držení míče, ale k brance jim to nepomohlo. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce už byli Příbramští o trochu aktivnější a dokonce dali i gól. To když se po přihrávce Pleška v 75. minutě dokázal prosadit Plašil.

„Bylo nám jasné, že Příbram bude vycházet ze zabezpečené obrany. Vzadu jsme chtěli hrát na nulu, otázkou ovšem bylo, jestli se nám nějaký gól vstřelit podaří,“ nechal se po utkání slyšet slávistický trenér Jarolím. „Bohužel se nám to za devadesát minut nepovedlo. Navíc se domácí dostali do vedení. Do té doby jsme měli ale hodně příležitostí i my. Bez gólu se však vyhrávat nedá,“ ví moc dobře kouč sešívaných.

Ztráta Slavie se tak po dalším zaváhání může po kompletně dohraném 13. kole zvýšit na hrozivých deset bodů na vedoucí tým. „Bylo by smutné, kdybychom cokoliv zabalili. Na podzim zbývá dost zápasů na to, aby se rozdíl ztenčil. Nutné je ale zápasy vyhrávat. Uvidíme, jak dopadnou utkání soupeřů. Desetibodová ztráta by byla opravdu velká,“ poznamenal Jarolím.

Mohou si za to sami

„Je to o gólech. Někdy potřebujeme víc klidu, někdy zase víc důrazu,“ vidí příčinu posledních neúspěchů slávistický trenér. „Nevím, jestli by měla bouřka v kabině v této fázi nějaký smysl. Není to o tom, že by hráči nechtěli. Dostali jsme se pod tlak, ale krizové situace zatím bohužel nezvládáme. Sami jsme se do toho dostali,“ nehledá Jarolím příčinu v někom jiném.

Radost samozřejmě po utkání neskrýval příbramský trenér Karol Marko. „My jsme měli těžkou pozici. Tři zápasy za sebou jsme prohráli a navíc nás teď čekala Slavia. Snažili jsme se nehrát naivně. Směrem dopředu byli naši hráči ale ustrašení. Věděli jsme, že se nemůžeme pustit do hry nahoru dolů. Když přišel na trávník Šmicer, byla to pastva pro oči sledovat jeho kombinaci se Skácelem,“ dodal Marko.

Reklama

Související témata: