Hlavní obsah

VIDEO: Baník uhrál na Spartě remízu a uhájil tak třetí příčku

PRAHA

Díky přičinění obou soupeřů se na Letné hrál výborný zápas nadprůměrné ligové úrovně. Ofenzivně laděný Baník se po přestávce ujal vedení, dvě minuty poté o něj však z penalty přišel. Konečná remíza znamená, že Ostrava zůstala na třetím místě tabulky a čtvrtá Sparta na ni stále ztrácí dva body.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Sparty Jozef Chovanec.

Článek

Oba týmy těsně před začátkem zápasu potěšila zpráva z Příbrami, kde si Slavia v tabulce bodově nepolepšila. Baník pak hned od prvních minut potvrzoval, že na Letnou nepřijel bránit, ale naopak hrát otevřenou partii. Často se hnal do útoku a hlavička Nevese po rohovém kopu byla také první šancí zápasu. Domácí odpověděli Kuckovou bombou zdálky, s níž měl brankář Baránek hodně práce. Ve 20. minutě přehlédl rozhodčí Paták ruku Nevese, a tak se sparťané dožadovali penalty marně.

Pokutový kop chtěl také ostravský útočník Strnad, padnul však na trávník tak ochotně, že si za svůj bídný herecký výkon vysloužil jen žlutou kartu. Letenským dělalo velké problémy ostravské ofenzivní hemžení, hráčů Baníku bylo na polovině soupeře stále plno. Pražanům pomohlo k šanci až promáchnutí Baránka, gólman však ještě stačil před Kadlecem ukopnout míč na roh. Při Hubníkově hlavičce pak Baránek své zaváhání vydatně napravil.

Hned po přestávce se začaly na Letné dít věci. Ličkovu střelu ještě stačil Blažek vyrazit na roh, Tchuřova rána se však už zastavila až v síti. Baník ovšem vedl jen dvě minuty. Po první chybě jeho obrany brankář Baránek fauloval Wilfrieda, míč si vzal Žofčák, který přišel na hřiště až po inkasovaném gólu, a z penalty vyrovnal. Ani po vyrovnání se hosté nestáhli do obrany a pokračovali v otevřené partii., která nakonec nepoznala vítěze.

AC Sparta Praha - Baník Ostrava 1:1 (0:0)
Branky: 56. z pen. Žofčák - 54. Tchuř. Rozhodčí: Paták - Chytil, Gallo. ŽK: Strnad, Lička (oba Baník). Diváci: 9715.
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Vacek, Kucka, Kovba (54. Žofčák), Zeman (85. Kalouda) - Wilfried, Kadlec (59. Holenda). Trenér Jozef Chovanec.
Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Neves, Tchuř - Lukeš, Marek, Lička - Mičola (90. Wojnar), Strnad (82. Zeher), Varadi. Trenér Miroslav Koubek.

Reklama

Související témata: