Hlavní obsah

VIDEO: Trenér Baníku Koubek o titulu nemluví, ale klidně by mohl

PRAHA

Bitva o třetí místo ve fotbalové Gambrinus lize skončila na Letné smírně, a tak ostravský Baník své pozice před Spartou uhájil. Hosté sice během dvou minut ztratili nadějné vedení, přesto však mohli být po utkání spokojenější. Pražané si připsali již osmou remízu ze třinácti zápasů a je jim moc dobře jasné, že metodou bodík k bodíku titul nezískají.

Článek

Úžasná proměna Baníku nekončí. Nejhorší tým jara pod rukama nového kouče Miroslava Koubka na podzim neuvěřitelně pookřál a prohání vedoucí tandem Teplice a Jablonec. Už to tak vypadá, že v této euforii bude moci Ostrava pomýšlet i na ligový titul.

„Ne, skutečně ne. Jsme ve stadiu fixace a stabilizace mužstva. A to znamená, že ještě nejsme top. Bylo by tedy nesmyslné, abychom se už teď bavili o titulu,“ usměje se kouč z Bazalů.

Jenže na první příčku by jeho tým klidně pomýšlet mohl. Pražská S rozdávají body na potkání, Baník je před nimi a ke špici má blízko. Především však jde o hru, kterou se prezentuje. Ani na hřištích soupeřů neopouští ofenzivní rozestavení 4 - 3 - 3, útočil na Slavii, útočil i na Spartě. A s takovým pojetím může dojít hodně daleko.

„Nikdy se nesnížíme k tomu, abychom někde jen betonovali. Také na Spartě jsme měli co nabídnout. Chtěli jsme tři body a měli to dobře rozehrané. Euforií po vstřeleném gólu jsme však ztratili koncentraci a soupeř vyrovnal, takže bod musíme přijmout,“ potvrdil Koubek velké ambice Baníku.

Letenští bez porážky, ale s osmi remízami

Sparta ztrácí na ostravského soka jen dva body, sráží ji ovšem remízový mor. K čemu jí je podzimní ligová neporazitelnost, když osmkrát ztratila body nerozhodným výsledkem... „Doma jsme remizovali již počtvrté, což je neúspěch. Proti Baníku jsme si však nevytvořili tolik šancí, takže dělba bodů je spravedlivá,“ přiznal letenský kouč Jozef Chovanec.

Jeho hoši byli chvílemi dost bezradní, a tak museli být moc a moc rádi, že z penalty bleskově vyrovnali. Tentokrát si sparťané vzhledem k průběhu zápasu nemohou na remízu moc stěžovat. „Baník má velkou sílu ve středu pole, ale my jsme tam nebyli dostatečně agresivní. Postupně jsme to zlepšili, ale nestačilo to k tomu, abychom mohli zápas ovládnout,“ věděl trenér.

Pokud tedy Teplice a Jablonec v neděli zvítězí, bude na ně Sparta ztrácet šest bodů. „Tolik jsme už v průběhu podzimu ztráceli. Musíme se dívat především sami na sebe. Tvrdil jsem to už na začátku, říkám to i teď,“ zdůraznil Chovanec a stejně tak odmítl spekulovat o čtyřbodovém náskoku na mátožnou Slavii. „Já to neberu, tohle neustálé srovnávání dvou ‚odvěkých rivalů‘ jsou pro mě bláboly. Mám respekt ke všem soupeřům a liga je pro mě soutěží o šestnácti týmech!“

Reklama

Související témata: