Hlavní obsah

VIDEO: Góly ligového šlágru obstarali sváteční střelci Tchuř a Žofčák

Právě je by před zápasem za střelce tipoval málokdo. A přece měl šlágr 13. kola fotbalové Gambrinus ligy dva hodně podobné hrdiny. Jak ostravský Daniel Tchuř, tak sparťan Igor Žofčák dali shodně své teprve druhé góly v české nejvyšší soutěži, první na podzim. Levý obránce a rychle uzdravený záložník určili konečný výsledek 1:1.

Článek

Nepokrytí odraženého míče mohlo stát Spartu první podzimní porážku. Ostravský obránce si poskočil, aby mu míč ve vzduchu sedl na tu „správnou“ nohu, a povedenou trefou posunul Baník do vedení. „Svůj dosud jediný gól jsem dal před dvěma lety v Mostě, byl dokonce hodně podobný jako tento. V kabině si už ze mě kluci začínali dělat legraci, kdy se konečně trefím. Jsem tedy moc rád, že mi to tam tak pěkně padlo,“ líčil Daniel Tchuř.

Jakmile Sparta inkasovala, poslali trenéři na hřiště Igora Žofčáka. A ten hned dvě minuty poté sebral balón a aniž by se ho ve hře pořádně dotkl, šel kopat penaltu. Proměnil ji. „Za Spartu jsem zatím gól nedal. Na penaltu jsem si ovšem věřil. Kušnír a Kucka, kteří jsou také určeni, nebyli proti, a tak jsem šel na to. Mám radost, že jsem konečně skóroval,“ vyprávěl záložník, který svoji první trefu zaznamenal na hostování v Jablonci proti Slavii.

Smělost letenského náhradníka je o to zajímavější, že se před dvěma týdny 14. října podrobil v Německu operaci třísel. A sotva se na hřiště vrátil, už se hnal na penaltu. „Kdyby ji neproměnil, tak bych se na něj moc zlobil. Jsem ale rád, že nám začínají dávat góly záložníci, když se to nedaří útočníkům. Minule jsme zase dali tři branky ze střední vzdálenosti. Jinak na Žofčákovu operaci jsme se připravili, trénoval dál, i když nemohl posilovat. Teď jsme chtěli, aby před pohárovým zápasem v Kluži odehrál aspoň poločas,“ uvedl letenský kouč Jozef Chovanec.

Oba střelci netajili, že pomýšleli na víc než jeden bod. „Nemáme tým na to, abychom zalezli a bránili v deseti. Všude hrajeme ofenzivně, ani na Spartě nebyl důvod něco měnit. Chtěli jsme vyhrát, ale ke konci jsme zase nesměli moc bláznit, abychom nakonec neodjeli s prázdnou,“ řekl Tchuř. „Zase remíza, už osmá... Chceme hrát na titul, ale body nám utíkají. Musíme se oklepat, jít dál a vytvářet si víc šancí než proti Baníku,“ kabonil se Žofčák.

Reklama

Související témata: