Hlavní obsah

Policisté obvinili výtržníka ze zářijového zápasu Opavy s Baníkem

Z trestného činu výtržnictví obvinili v těchto dnech opavští policisté fotbalového fanouška, který v polovině září během pohárového utkání mezi Opavou a Baníkem Ostrava vběhl na hřiště. Jde o sedmadvacetiletého muže z Krnova na Opavsku. Informoval o tom v neděli opavský policejní mluvčí René Černohorský.

Foto: Ondřej Lazar Krynek

Ilustrační fotografie

Článek

Poté, co muž během zápasu vběhl na hrací plochu, snažil se napadat fanoušky hostujícího Baníku a členy bezpečnostní agentury. "Jeho trestná činnost byla zjištěna na základě vyhodnocených videozáznamů," uvedl Černohorský.

Krátce po zápase stanuli ve zkráceném řízení před soudem dva fanoušci. Pokutou 10 000 korun potrestal Okresní soud v Opavě osmatřicetiletého polského fanouška, kterého navíc na dva roky vyhostil z republiky. Třiatřicetiletému muži z Opavy pak soud vyměřil trest 150 hodin veřejně prospěšných prací.

Z trestných činů výtržnictví a útoku na veřejného činitele pak byli obviněni ještě další dva muži. Tuto čtveřici fanoušků policie zadržela při šarvátce mezi příznivci obou celků při opouštění stadionu.

Problémy s fanoušky ale nastaly i během utkání. Kvůli chuligánům z obou táborů, kteří vnikli na hrací plochu, musel být zápas v 55. minutě zhruba na čtvrt hodiny přerušen a hráči odešli do kabin. Policie už tehdy avizovala, že na základě pořízených videozáznamů padnou další obvinění.

Reklama

Související témata: