Hlavní obsah

Fotbal se přestěhoval na sever Čech, smál se po výhře v Kladně teplický kapitán Lukáš

KLADNO

Fotbal se přestěhoval na sever Čech. Alespoň momentální ligová konstelace o tom vypovídá, neboť Teplice dál tabulce vévodí a Jablonec je jen o skóre druhý. „S nadsázkou to říci lze, ale s nadsázkou hodně velkou. Liga je pořád až moc vyrovnaná,“ přitakával teplický kapitán Petr Lukáš poté, co jeho tým Kladno přece jen udolal a tři body si odvezl.

Foto: Josef Pešout, Právo

Kapitán fotbalistů Teplic Petr Lukáš

Článek

Nebyla to pro Teplice ani trochu jednoduchá partie. Hrály sice na trávníku mužstva topícího se u dna tabulky a neschopného vstřelit 360 minut gól,  přesto čekaly na vítěznou trefu přes sedmdesát minut. A na druhou dokonce až do chvíle, kdy utkání dospělo do nastaveného času.

„Špatně jsme však nehráli, kladenskému specifickému hřišti roztaženému hodně do šířky jsme se přizpůsobili, jen zakončení dlouho chybělo. Proti dobře organizovanému domácímu týmu to chtělo trpělivost, kterou ale moji svěřenci projevili,“ kvitoval výkon svého týmu a tříbodový import z Kladna teplický kouč Jiří Plíšek.

„Trenér nás nutí, abychom důsledně sledovali každou střelu mířící na soupeřovu bránu. Při Verbířově ráně jsem to udělal a opravdu se to vyplatilo,“ liboval si dvaadvacetiletý náhradník v žlutomodrém dresu Tomáš Vondrášek, jenž přišel na trávník po přestávce a zápas rozhodl.

„Rozhodnuto mohlo být už do poločasu, neboť jen Mahmutovič se dostal minimálně do tří příležitostí. My ale měli k soupeři respekt, trpělivost jsme projevili a na příležitost si počkali. To bylo důležité,“ glosoval duel Plíšek.

„Opravdu to nebyla taková pohoda, jak by se snad podle výsledku či postavení obou mančaftů mohlo zdát. Třeba s takovým Šilhanem jsme museli svést spoustu nepříjemných soubojů,“ přidával se k trenérovi i teplický kapitán Petr Lukáš.

Oba si proto oddechli, když zápas skončil a body se stěhovaly na sever Čech. Vždyť Teplice i po třináctém kole vedou ligu a v příštím kole mohou v domácím duelu s Jabloncem udělat další krok za podzimním primátem.

„Je samozřejmě příjemné, že ligu vedeme a na podzim jsme zatím neprohráli, o to víc se musíme krotit, abychom nelítali ve vzduchu a pak nás někdo nesestřelil. Liga je pořád hrozně vyrovnaná, a i když třeba na mistrovskou Slavii máme k dobru už deset bodů, nic to neznamená. Jsou tady další mančafty a nikdo neví, co bude za tři čtyři kola,“ krotil panující euforii Lukáš.

„O to víc je třeba vážit si každého bodu, který získáme, pokračovat jako dosud a hlavně pracovat tak, abychom se pořád zlepšovali,“ apeloval na své svěřence trenér Jiří Plíšek.

Reklama

Související témata: