Hlavní obsah

Jablonecký Huber: Teď se popereme o podzimního půlmistra

JABLONEC NAD NISOU

Svým druhým gólem v sezóně se stoper Tomáš Huber podílel na vítězství fotbalistů Jablonce nad Bohemians Praha . „Druhý poločas jsme jen útočili, soupeř pouze bránil v osmi i deseti lidech. Většinu míčů odvraceli a nemohli jsme se prosadit. Čas utíkal a ke konci jsme byli nervózní. Nakonec jsme rádi, že to tam padlo. Takové zápasy jsou někdy těžší, než se Spartou, Slavií, nebo s Libercem,“ oddechl si střední obránce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sparťan Bony Wilfried v souboji o míč s jabloneckým Tomášem Huberem

Článek

„Po rohu jsem skočil „rybičku“ a při tom gólu mi trochu pomohlo štěstí. Už jsem myslel, že gólman má míč v ruce, ale nějak mu vypadl a skončil za brankovou čarou,“ glosoval svou trefu.

Byl to pro Jablonec zápas pravdy? „To se dalo říci i o utkání s Libercem a Ostravou a všechno jsme zvládli. Vozíme body i z venku. Teď se můžeme poprat o titul podzimního půlmistra, což je hodně lákavé. Už se těšíme na sobotní bitvu na hřišti vedoucích Teplic, kde půjde o první místo,“ dodal Huber.

Útočník David Lafata souhlasil s Huberem, že Bohemians Praha byli nepříjemným soupeřem: „Šli jsme za vítězným gólem a dali jsme ho. Nezáleží na tom, jestli jsme vyhráli 1:0 nebo větším rozdílem. Rozhodující jsou tři body. Pro nás je hlavně příjemné, že jsme v kontaktu s prvním místem.“

Komňacký: Rozhodla i trpělivost

Jablonečtí vyhráli v sezóně už podeváté, což je nejvíce ze všech ligových mužstev. „Tentokrát jsme narazili na houževnatého protivníka, který nás svou urputností hodně potrápil. Nám se útočná hra moc nedařila. Chyběly přesnost, větší důraz v šestnáctce. Ale po přestávce jsme si vytvořili tlak,“ komentoval bitvu s Bohemians trenér vítězů František Komňacký. „Bylo to o trpělivosti a touze hrát až do konce a snažit se utkání zlomit. Mužstvo prahlo po vítězství a nakonec jsme si ho i zasloužili,“ mínil kouč. Ve všech vítězných zápasech byl Jablonec lepší než soupeři jen o jediný gól.

„Někdy jsme ho dali na začátku, podruhé v první půli, jindy zase až na konci. Vítězství jsme museli pokaždé hájit. Soupeři jsou vyrovnaní. A ve chvíli, kdy prohrávají, změní způsob hry a mnohem více riskují a hrají s větší agresivitou dopředu. Čelili jsme tomu pozornou obranou, taktickým pojetím a bojovností. Ale pořád na to spoléhat nelze. V okamžiku, kdy vedete o gól, se dostavuje i nervozita. A my bychom rádi předváděli uvolněnější fotbal, abychom se nebáli o výsledek,“ přemítal Komňacký.

Jablonci se podařilo i při absenci marodů Drska, Zábojníka a Jablonského vyřešit složení obrany. „Paradoxně jsme v defenzivě proti Bohemians tolik problémů neměli. Hráčům, kteří nastoupili na krajích obrany, tedy Krejčímu a Kovaříkovi, nemám co vyčítat.Odvedli to, co je v jejich schopnostech. A patřili k těm fotbalistům, k nimž nebudu mít zásadní připomínky,“ vykládal jablonecký trenér.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články