Hlavní obsah

VIDEO: Hanáci opět uspěli totální ofenzívou

Sigma stejně jako v posledním domácím duelu s Brnem znovu vsadila na totální ofenzívu a i když tentokrát nebyla tolik produktivní, tato taktika opět slavila úspěch.

Článek

„Pro nás to byl nejdůležitější zápas za poslední dobu, neboť jsme potřebovali potvrdit dvě předchozí výhry a také se odpoutat od spodku tabulky. Jsme proto strašně rádi, že jsme to s přehledem zvládli. Mrzí snad jen to, že od stavu 2:0 jsme až příliš drželi míč a už se netlačili moc do koncovky,“ tvrdil olomoucký kouč Zdeněk Psotka.

Čtvrthodinu ovšem byli překvapivě aktivnější Jihočeši. Jejich snaha ale končila vesměs už před šestnáctkou. Nebezpeční byli jen ze standardek, z nichž se však žádná neujala.

Sigma působila evidentně nervózně a zřejmě i proto se rozjížděla pomalu. Ve 22. minutě ji však uklidnil Ordoš, když z blízka hlavou překonal Kučeru po přesném centru Petra z pravé strany. Zvýšit pak mohli Šultés a Rossi, ale neuspěli a tak se skóre do poločasu již neměnilo.

Hned po přestávce však poslal dlouhý míč za obranu hostů Ordoš, důrazný Hubník se prosadil přes Žižku a do prázdné brány přidal druhý gól. Od té doby na trávníku existovalo už jen jedno mužstvo. Úsilí Hanáků ale již nebylo takové. Hru sice v pohodě kontrolovali, ale dopředu se tolik už nehrnuli a tak se utkání jen dohrávalo.

„Vyloženě jsme nepropadli. Snažili jsme se hrát odvážně, což nám dosud chybělo, ale bohužel to na rozjetou Sigmu nestačilo,“ měl jasno kormidelník Jihočechů Jaroslav Šilhavý.

<tbody><tr class="invert"><td>Olomouc - České Budějovice 2:0 (1:0) </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky:</strong> 22. Ordoš, 46. Hubník. Rozhodčí Adámek, žluté karty: Onofrej - Žižka, Jarabica, 3186 diváků. </td></tr><tr><td><strong>Olomouc:</strong> Lovásik - Janotka, Škerle, Dreksa, Onofrej - Rossi, Hořava (90. Otepka), Petr (80. Bajer) - Hubník (72. Štěpán), Ordoš, Šultés. České </td></tr><tr><td><strong>Budějovice:</strong> Kučera - Riegel, Jarabica, Žižka, Leština - Hudson, Doležal, Černák, Krob (57. Dolejš) - Ondrášek (82. De Lima), Mezsároš (67. Sedláček). </td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: