Hlavní obsah

Plzeň - Brno 1:1Fotbalisté Plzně nepřeskočili Spartu, remizovali s Brnem 1:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Bakoš 1 : 0
83. Sus 1 : 1

PLZEŇ

Fotbalisté Plzně nevyužili šanci posunout se v tabulce Gambrinus ligy na čtvrté místo před Spartu. V pondělní dohrávce 13. kola sice Západočeši poosmé v řadě neprohráli s Brnem, remíza 1:1 je ale pro ně ztrátou. Plzeň poslal do vedení v 51. minutě útočník Marek Bakoš, za hosty snižoval pět minut před koncem mladý obránce Martin Sus. Poslední výhra Brna nad Západočechy se tak stále datuje k podzimu 2005.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Trenér Plzně Pavel Vrba nemůže být spokojený, jeho svěřenci mohli poskočit na čtvrté místo.

Článek

Nelichotivá bilance zdobila fotbalisty Brna před zápasem v Plzni. Svěřenci kouče Miroslava Beránka totiž z posledních osmi ligových zápasů vyhráli jen jeden, což vyústilo až v jedenáctou příčku v tabulce, na níž se Brňané nacházeli. K lepším výsledkům se chtěli odpoutat již v pondělí, což naznačila situace z úvodu, kdy po centru z levé strany chybělo Rabušicovi jen pár centimetrů k zakončení hlavou.

Mnohem lepší parametry měla však hlavička Davida Bystroně na druhé straně hřiště. Ve 22. minutě se totiž musel brněnský brankář Tomáš Bureš hodně natahovat, aby pokus domácího obránce zneškodnil. Od té doby byli pánem hry Západočeši. Na promáčeném trávníku se pokoušeli o kombinaci a úspěšně se dostávali k ohrožení brány hostů. Hlavně po centrech plzeňského kapitána Pavla Horvátha to před Burešem hodně hořelo.

Zkušený technik domácích si vysloužil potlesk poloprázdných tribun i ve 41. minutě, když jeho střelu levačkou do šibenice parádně vyrazil strážce brněnské svatyně. Ještě předtím však mohlo jít Brno do vedení, kdyby technickou střelu Dostálka z hranice vápna plzeňský gólman Michal Daněk nevyrazil.

Co se domácím nepodařilo v první půli, vyšlo jim zkraje té druhé. Plzeňský útočník Bakoš totiž v 51. minutě dokázal zužitkovat Rajtoralovu přihrávku, když z malého vápna střelou pod břevno otevřel skóre zápasu. Další šance domácích následovaly, bohužel pro domácí se však jako druzí radovali hráči Brna. Na centr ze standardní situace si nejlépe vyskočil hostující obránce Su, jenž hlavou srovnal na 1:1. Domácí mohli vrátit vedení na svou stranu, Horváth ani Jiráček však Bureše už překonat nedokázali.

Fotbalová Gambrinus liga, 13. kolo:
Příbram - Slavia Praha 1:0on-line
Sparta Praha - Baník Ostrava 1:1on-line
Kladno - Teplice 0:2on-line
Jablonec - Bohemians Praha 1:0on-line
Olomouc - Č. Budějovice 2:0on-line
Bohemians 1905 - Liberec 0:1on-line
Ml. Boleslav - 1. FC Slovácko 3:2on-line
Viktoria Plzeň - Brno 1:1 (0:0)on-line
Branky: 51. Bakoš - 83. Sus. Rozhodčí: Bílek - Ubias, Urban. ŽK: Došek (Plzeň). Diváci: 2032.
Plzeň: Daněk - Ševinský, Navrátil, Bystroň, Limberský - Rajtoral (71. Střihavka), Rada, Horváth, Kolář (86. Jiráček) - Rezek, Bakoš (90. Mlika). Trenér: Vrba.
Brno: Bureš - Križko, Dvorník, Sus, Čoupek - Šural (63. Polách), Mareček, Dostálek, Léo (77. Dalmo) - Rabušic, Došek. Trenér: Beránek.

Reklama

Související témata: