Hlavní obsah

Plzeňský brankář Daněk: Bylo by dobré být před Spartou

Dlouhých 491 minut nedostal fotbalový brankář Viktorie Plzeň Michal Daněk gól, než jej překonal v pondělní dohrávce 13. kola brněnský obránce Martin Sus. Ten tak vyrovnal na konečných 1:1. Západočeši promarnili náskok přeskočit Spartu na čtvrté příčce Gambrinus ligy. „Samozřejmě by pro Plzeň bylo dobré, kdybychom se před Spartu dostali,“ přiznal pro Sport.cz Daněk.

Článek

V zápase proti Brnu jste si mockrát na míč nesáhl, přesto jste ho musel ze své brány jednou lovit. Jak vám je v takových duelech?

Je pravda, že v poslední době moc práce nemám. Vždy je zápas o jedné či dvou šancích, které musím zneškodnit. Tentokrát jsme ale bohužel gól dostali.

Dlouhých 491 minut jste však držel sérii bez obdržené branky. Mrzí vás, že jste ji neprodloužil i do dalšího utkání?

Fotbal nehraji pro nějaké série, ale pro mužstvo. Stejně tak všichni hráči v našem týmu.

Jak se vám hrálo na tak podmáčeném terénu? Pro brankáře to bývá někdy hodně nepříjemné...

Spíš než terénu jsem se obával toho, abychom utkání najednou neprohráli po nějakém debaklu, když jsme tak dlouho už gól nedostali. Naštěstí ale dobře bráníme a soupeři toho příliš nedovolíme.

Brnu však nyní stačila jediná standardka, když se pět minut před koncem prosadil hlavou hostující Martin Sus. Nevyčítal jste si, že jste při té situaci mohl vyběhnout a míč zkusit vyrazit?

Těžko se to takto hodnotí. Ještě se budu muset podívat na video, abych viděl, jak situace opravdu vypadala.

A co říkáte na fakt, že jste mohli po případném zisku tří bodů přeskočit v tabulce čtvrtou Spartu? Nemrzí vás, že to prozatím nevyšlo?

Pro plzeňský klub by bylo určitě dobré, kdybychom byli před Spartou. Stále je ale odehráno jen třináct kol. Všichni nás už vidí na pohárových příčkách, ale body se budou počítat až na konci sezóny. A to můžeme být třeba i devátí.

Zatím to na to nevypadá, přesto byste si takto dobře rozehrané zápasy neměli nechat ujít...

Přesně tak. Body, které jsme ztratili v posledních dvou zápasech, musíme získat zase jinde. Nyní nás čekají tři těžké zápasy. Když je zvládneme, v tabulce se posuneme.

Reklama

Související témata: