Hlavní obsah

Slavia se brání drbům: Jarolím s agentkou poměr nemá, natož aby její hráče preferoval

Vedení fotbalové Slavie a kouč Karel Jarolím zuří. Dotkla se jich informace o údajném Jarolímově poměru s hráčskou agentkou Hanou Novákovou, která navíc do Edenu přivedla hráče, kteří se do základního kádru prosazují jen velmi těžko. Proti tomu se na oficiálním webu pražský tým ohradil.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Trenér Slavie Praha Karel Jarolím (vlevo), generální ředitel klubu Petr Doležal (uprostřed) a předseda představenstva Tomáš Rosen

Článek

Na diskutabilní přestupy Benjamina Vomáčky a Dušana Vasilijeviče, které zastupuje právě Nováková, upozornil deník Sport. Srbský kreativní záložník měl zvýšit konkurenci ve středové řadě. V té době však v týmu byli Marek Jarolím, Tijani Belaid a Ladislav Volešák, takže i proto se Vasilijevič na hřiště příliš často nedostane.

Vomáčka měl podle spekulací nahradit Ericha Brabce, který slávistický kádr nakvap opustil po obhajobě mistrovského titulu. Kouč Jarolím odůvodňoval vyhazov svého kapitána slovy, že se mu zkušený stoper nehodí do koncepce.

Právě na základě těchto transferů se množí spekulace, zda nemá Jarolím na svěřence Novákové slabost. Jiný než pracovní poměr však sama agentka vyvrací. „Ne, to určitě ne, to bych si asi všimla, kdybych s někým žila,“ řekla ironicky pro úterní vydání deníku Sport.

Proti všem těmto nařčením se vedení pražského týmu ohradilo. „Spekulace o tom, že při výběru hráčů do kádru Slavie má nebo měla přednost jedna agentura, vůbec nevnímáme a nezabýváme se jimi,“ prohlásil generální ředitel klubu Petr Doležal. „Nijak nezastíráme, že nynější situace není příznivá a pravidelně se jí na schůzkách zabýváme a hledáme cestu, jak ji zlepšit,“ dodal.

Ještě razantněji jakékoliv dohady utnul kouč Jarolím. „Je to snůška nesmyslů, chtěl bych ujistit všechny slávistické fanoušky, že jsem ve Slavii vždycky jednal podle svého nejlepšího svědomí. Současné neúspěšné výsledky mě stejně jako fanoušky mrzí a trápí, snažíme se všichni udělat maximum pro to, abychom začali znovu vyhrávat,“ nechal se slyšet trenér.

Slavia je po třinácti kolech nejvyšší fotbalové soutěže na sedmé příčce a na vedoucí Teplice ztrácí deset bodů.

Reklama

Související témata: