Hlavní obsah

Teplice porazily Jablonec a vedou ligu už o tři body

PRAHA

Už o tři body vedou Teplice fotbalovou ligu a titul podzimní mistra se jim vnucuje. Ve šlágru 14. kola porazily Jablonec dost šťastným gólem Mahmutoviče, jehož střelu do břevna si srazil do sítě brankář Špit. Krutý výprask utrpěl v odpoledním duelu Liberec s Olomoucí (0:4), za což zaplatil trenér Ladislav Škorpil hlavou. Vedení klubu ho hned po zápase odvolalo, jeho asistenty Kozla a Nečase rovněž.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Luboše Loučku z Jablonce (vlevo) brání teplický Štěpán Vachoušek.

Článek

Nejzajímavější zápas 14. kola se hrál na teplických Stínadlech, kde se utkal domácí leader fotbalové ligy s druhým Jabloncem. Po bezgólovém prvním poločase šly hned po přestávce do vedení Teplice, i když jim pomohlo trochu štěstí. Mahmutovič napálil balón do břevna a nešťastný gólman Špit si srazil odražený míč nohou do sítě! Domácím tento gól k vítězství stačil. Na podzim v lize neprohrály, tabulku vedou o tři body právě před Jabloncem a titul polovičního mistra se jim tak vnucuje. V posledním podzimním 15. kole, jež bude na programu po reprezentační přestávce, hrají Severočeši v Olomouci.

Ještě před severočeským derby byla v sobotu na programu dvě utkání. Třetí Ostrava hostila v sestupových vodách namočené Kladno. Baník začal dobře a v 35. min. šel do vedení gólem Strnada, po změně stran Řezník druhou brankou výhru pečetil, takže Koubkův tým Středočechy porazil a bezprostřední kontakt s vedoucím tandemem drží dál.

Zatímco v Teplicích se bojovalo o čelo ligy, v nedalekém Liberci chtěli domácí hráči proti Olomouci pokračovat ve vzestupu tabulkou. Šlo ovšem o utopii, neboť vystřízlivění bylo pro domácí kruté.  Hanáci šli po půlhodině do vedení gólem Ordoše, za tři minuty pak přidal Šultes druhý gól a Škorpilův tým se začal nevýslovně trápit. Když pak osm minut po přestávce přidal Rossi třetí branku, vypadalo to pro domácí na debakl, který se po hodině hry skutečně naplnil, neboť Šultes vstřelil čtvrtou branku. Po výprasku na domácím hřišti se osud libereckého kouče Škorpila naplnil. Vedení klubu ho okamžitě odvolalo, spolu s ním skončili i oba jeho asistenti Luboš Kozel a Radim Nečas. Mužstvo převzal Josef Petřík, který ho povede do konce podzimu.

Gambrinus liga, 14. kolo:
Sobota:
Liberec - Olomouc 0:4ON-LINE
Branky: 29. Ordoš, 32. Šultes, 58. Rossi, 60. Šultes.
Ostrava - Kladno 2:0ON-LINE
Branky: 35. Strnad, 76. Řezník.
Teplice - Jablonec 1:0ON-LINE
Branka: 48. Mahmutovič

Reklama

Související témata: