Hlavní obsah

Ostrava - Kladno 2:0VIDEO: Ostrava porazila i Kladno a její série pokračuje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Strnad 1 : 0
76. Řezník 2 : 0

OSTRAVA

Fotbalisté Ostravy splnili roli papírových favoritů a vítězstvím 2:0 se na rozdíl bodu přiblížili vedoucímu tandemu. O góly se postarali Strnad s Řezníkem, takže Baník pošesté v řadě neprohrál. Hosté naopak na Bazalech neměli vyloženou šanci, jsou pět kol bez vítězství a už 450 minut čekají na branku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Baníku Ostrava se radují z branky do sítě Kladna.

Článek

Kladno přitom do souboje nevstoupilo vůbec špatně. Favorit se nemohl přes konsolidovanou defenzivu hostů dostat do tlaku a tříčlenná záloha, která je hnacím motorem Baníku, nebyla cítit tak jako jindy. Hosté přitom ve čtyřech pěti hráčích dokázali přejít i do rychlého protiútoku. Tak jako v 15. minutě, kdy se Tatanašvili uvolnil na velkém vápně a střelou k tyči protáhl Baránka.

Ostrava si pak vypracovala alespoň územní převahu. Tribuny i ostravské fotbalisty nejprve rozčílil sudí Zelinka, který v 19. minutě nechal bez povšimnutí zákrok na Tchuře v pokutovém území Kladna. Když už nic jiného, Tchuře tím vyprovokoval k velké aktivitě. Krajní bek domácích byl u všeho podstatného.

Nejprve dal spoluhráčům z útoku tak jako před týdnem na Letné příklad umístěnou ranou z dálky, kterou Pavlík s námahou vytlačil. Byla to však předzvěst gólu. Kladenská obrana situaci odvrátila na roh, ten rozehrál opět Tchuř, Neuwirthovu tvrdou hlavičku Pavlík jen vyrazil před sebe a Strnad akci dokončil přesnou dorážkou do sítě.

Ostrava už nepustila taktovku utkání z rukou. Hrála častěji s míčem a daleko od vlastního brankáře Baránka, ale gól, který by pojistil body, dlouho chyběl. Na noze ho měl nejlepší ostravský střelec Lička, jenže Pavlík jeho trestný kop přes zeď v 68. minutě stihl vyboxovat.

Po nadějném úvodu bylo Kladno v druhé půli už neškodné. Druhým gólem ho definitivně skolil Řezník, který si z místa pravého beka naběhl na Varadiho centr až do malého vápna a v 55. ligovém utkání si připsal premiérový gól. Středočeši tak počtvrté za sebou prohráli 0:2.

Baník Ostrava - SK Kladno 2:0 (1:0)
Branky: 33. M. Strnad, 76. Řezník. Rozhodčí: Zelinka - Zlámal, Ubias. ŽK: Marek, Neves, Mičola - Szabo. Diváci: 5206
Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Neves, Tchuř - Lukeš, Marek, Lička - Mičola (88. Wojnar), M. Strnad (81. Kraut), Zeher (58. Varadi). Trenér: Koubek.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Gross, Procházka, Mráz - Holub, T. Strnad, Szabo (84. Šilhan), Hajník (72. Cigánek) - Zoubele, Tatanašvili (72. Klinka). Trenér: Hřídel.

Reklama

Související témata: