Hlavní obsah

Škorpil si ani po výprasku odvolání nepřipouštěl, za hodinu však už v Liberci skončil

LIBEREC

Měl oprátku na krku, takže mu bylo jasné, že domácí debakl s Olomoucí ji definitivně utáhne. Čtyřgólovou ostudu nemohl nelítostný šéf libereckého klubu Karl trenérovi Škorpilovi odpustit. Po naplnění trudných devadesáti minut slitování skutečně neměl a smyčku utáhl. Doyen mezi ligovými trenéry Ladislav Škorpil po čtrtnáctém kole skončil, jeho asistenti Luboš Kozel a Radim Nečas rovněž.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ani modlitba trenérovi Liberce Ladislavu Škorpilovi nepomohla, po výprasku s Olomoucí na severu Čech skončil.

Článek

Zápas hrůzy nepřekousl ani majitel Liberce Ludvík Karl a pochopitelně ani klubové představenstvo. Hodinu po závěrečném hvizdu už byl trenér Ladislav Škorpil odvolán.

„Představenstvo klubu se sešlo a rozhodlo, že končí trenér Škorpil i asistenti Kozel a Nečas,“ oznamoval ředitel klubu Libor Kleibl krátce po tiskové konferenci s trenéry. Vedením mužstva byl dočasně pověřen Josef Petřík, dosavadní člen realizačního týmu, a trenér brankářů Milan Veselý.

„Je to dočasné, nic připraveného nemáme, nastává reprezentační pauza, uvidí se,“ krčil rameny Kleibl nad otázkou, jak trvalé bude přijaté řešení a zdali nové trenérské duo je určeno na zbytek podzimu či případně ještě déle.

Trenér Škorpil přitom čelil dotazům dotýkajícím se odvolání hned po zápase, pořád však věřil a doufal, že výprask s Olomoucí ustojí.

Odvoláním se do poslední chvíle nezaobíral

„Jiné otázky na skladu nejsou,“ reagoval po svém. „Čeho se mám bát? Sněhuláka v létě? Z jakého důvodu se ve své jedenačtyřicáté trenérské sezóně mám bát o pozici?! Závislý na téhle profesi nejsem, proč bych se měl zabývat odvoláním? Zítra hraje béčko, takže mě bude zajímat, jak si v něm povedou hráči áčka. Pak mě zajímá, aby se naplnil tréninkový proces během reprezentační pauzy. A zbylé dva zápasy podzimu,“ pravil Škorpil.

Právě ligovou přestávku považoval za výhodu. „Nečeká nás po ní ale nic lehkého, neboť hrajeme se Spartou a Mladou Boleslaví,“ meditoval, aniž by tušil, že za hodinu už ho tahle starost trápit nebude.

Mám dost svých aktivit a starostí

Přesto jako by jistou předtuchu měl...  „Pokud mi budou tyhle zápasy upřeny, mám dost svých jiných aktivit a starostí,“ pravil prorocky ještě na tiskovce, aniž by věděl, že šéfové klubu už mu chystají popravu.

Domácím v zápase nevyšlo zhola nic, své šance zahodili, udeřil soupeř. „Vrcholem zmaru byl Nezmar, jehož záda zabránila i v tom, abychom dali aspoň čestný gól,“ připomněl Škorpil, že ani když už míč mířil do olomoucké sítě, nebylo dopřáno jeho hráčům jásat.

Ale to už byla jen nicotná epizoda velkého propadáku. „Společným jmenovatelem rozhodujících momentů byly standardní situace soupeře,“ posteskl si kouč, které mu jako třetímu trenérovi v podzimní lize srazily hlavu.

Před ním skončil na lavičce střížkovských Bohemians trenér Robert Žák a v Českých Budějovicích se poroučel Pavel Tobiáš.

Reklama

Související témata: