Hlavní obsah

VIDEO: Teplice v severočeském derby porazily Jablonec a na špici se odpoutaly

Fotbalisté Teplic porazili v souboji prvního s druhým Jablonec 1:0 a tabulce tak nyní vévodí se tříbodovým náskokem. Domácím zajistil výhru na začátku druhého poločasu útočník Aidin Mahmutović, jehož střela se od břevna odrazila od jabloneckého brankáře Špita a skončila v síti.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Luboše Loučku z Jablonce (vlevo) brání teplický Štěpán Vachoušek.

Článek

Tepličtí fotbalisté se v úvodu ostře sledovaného duelu snažili soupeři ukázat, kdo je domácím týmem. Na kopačkách drželi míč častěji a více se tlačili před branku soupeře. Po čtvrthodině však o sobě začali dávat vědět i hosté, teplický brankář Tomáš Grigar však povětšinou musel jen chytat ze vzduchu centrované míče do vápna.

Brankář domácích, jehož na nejbližší reprezentační akci do Emirátů nominoval kouč národního týmu Michal Bílek, musel být pozorný i po půlhodině hry, kdy jej střelou z dálky prověřil jablonecký bek Tomáš Čížek. Jeho pokusu ale scházely gólové parametry, dalším střelám rovněž, a tak šly oba týmy do kabin za bezbrankového stavu.

Utkání prvního s druhým by si jistě zasloužilo více diváků, než jen něco málo přes šest tisíc, kteří se na Stínadla vypravili. V mrazivém večeru měla většina z nich důvod k radosti hned tři minuty po změně stran. Středem hřiště totiž zatáhl míč domácí Mahmutovič, jenž z dobrých pětadvaceti metrů tvrdě vypálil na branku Michala Špita. Míč mířil od břevna zpět do hřiště, kde se od jabloneckého gólmana odrazil a skončil v síti.

Svěřenci kouče Jiřího Plíška vycítili šanci utkání rozhodnout a čím dál častěji se objevovali v blízkosti brány hostů. Hodně si musel drbat hlavu v 72. minutě opět Mahmutović, jenž po pěkné kombinaci domácích ze tří metrů přestřelil odkrytou jabloneckou branku. Toho mohl využít o šest minut později hostující Lafata ke srovnání skóre, ale jeho tvrdá střela ale mezi tři tyče Grigarovy branky nemířila, takže Teplice výhru a podzimní neporazitelnost udržely.

FK Teplice - FK Jablonec 1:0 (0:0)
Branka: 48. Mahmutović. Rozhodčí: Jílek - Filípek, Hojsík.ŽK: Lukáš - Krejčí. Diváci: 6085.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Smejkal, Matula - Verbíř (46. Stožický), Klein, Vachoušek, Ljevakovič - Vondrášek (73. Kalivoda), Mahmutović (90. Hesek). Trenér Plíšek.
Jablonec: Špit - Krejčí, Drsek, Huber, Čížek - Haurdič (73. Kovařík), Pavlík, Jarolím, Loučka, Vošahlík - Lafata (79. Vukovič). Trenér Komňacký.

Reklama

Související témata: