Hlavní obsah

Jihočeši prohráli doma s Mladou Boleslaví a jsou zase poslední

PRAHA

Ani výměna trenérů fotbalistům Českých Budějovic nepomohla. V neděli prohráli svěřenci kouče Šilhavého doma s Mladou Boleslaví 1:3 a propadli se na poslední příčku. Střížkov totiž v existenčním zápase porazil 2:1 Brno, i když dohrával v deseti, vršovická Bohemka si také oddechla, neboť v devíti udolala Příbram. Obě pražská "S" hrají až v pondělí.

Foto: David Veis, ČTK

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z vítězství nad Českými Budějovicemi.

Článek

Mladé Boleslavi vyšel začátek utkání v Českých Budějovicích výborně. Hned v 10. minutě dal totiž Kulič vedoucí gól. Až po něm se Jihočeši probrali, začali hrát fotbal a těsně před přestávkou se jim podařilo zásluhou Ondráška vyrovnat. Jenže nástup do druhé půle patřil zase Středočechům, kteří zásluhou střelecky disponovaného Kuliče, jenž vede tabulku ligových střelců, dali druhý gól a opět vedli. Po hodině hry přidal Fabián třetí branku, Uhrinův tým už měl jasně navrch a výhru už si s přehledem pohlídal. Zato situace Českých Budějovic se ještě více komplikuje. Výměna trenérů nepomáhá a v tabulce se Jihočeši propadli zase na poslední příčku.

Obě Bohemky stoprocentní

To proto, že Střížkov na Strahově konečně zabral a ve veledůležitém utkání porazil Brno. Domácím začátek zápasu vyšel, neboť už ve 13. min. se postaral o vedoucí gól Jeslínek. Brno ovšem po změně stran přidalo a za sedm minut se dočkalo vyrovnání. Z nerozhodného výsledku se však neradovalo dlouho, neboť zásluhou Dobeše měl vzápětí navrch zase Střížkov. Ten sice dohrával zápas jen v deseti, neboť v hektickém závěru musel právě Dobeš ze hřiště, ale nakonec cenné vítězství uhájil a poslední příčku v tabulce opustil.

Bohemians 1905 nastoupili v Dolíčku proti Příbrami. Také klokani potřebovali už zabrat a bezpodmínečně vyhrát a za svým cílem šli nesmlouvavě. Po půlhodině zařídil jejich vedení Kaufman parádní střelou z trestného kopu. Po změně stran nesmlouvavá bitva, v níž domácí přišli o vyloučeného Hartiga a v samém závěru i o střelce gólu Kaufmana, pokračovala. Bohemians dřeli a tři cenné body nakonec zůstaly u Botiče. I díky tomu se klokanům ulevilo, neboť už mají čtrnáct bodů.

Pražská "S" až v pondělí

Obě pražská „S“ mají na programu své utkání 14. kola až v pondělí. V televizním duelu od 17:30 nastoupí  Sparta na půdě dvanáctého Slovácka. Slavia ve shodný čas bude bojovat o ligové body proti plzeňské Viktorii. Zápas Slavia - Plzeň budete moci shlédnout živě na Sport.cz. Ostatní utkání můžete sledovat tradičně v on-line reportážích na Sport.cz.

Gambrinus liga, 14. kolo:
Sobota:
Liberec - Olomouc 0:4ON-LINE
Branky: 29. Ordoš, 32. Šultes, 58. Rossi, 60. Šultes.
Ostrava - Kladno 2:0ON-LINE
Branky: 35. Strnad, 76. Řezník.
Teplice - Jablonec 1:0ON-LINE
Branka: 48. Mahmutovič
Neděle:
České Budějovice - Ml. Boleslav 1:3          on-line
Branky: 44. Ondrášek - 10. a 51. Kulič 2, 61. Fabián.
Bohemians 1905 - Příbram 1:0        on-line
Branku: 32. Kaufman
Bohemians Praha - Brno 2:1          on-line
Branku: 13. Jeslínek, 64. Dobeš - 57. Dalmo
Pondělí:
17:30Slavia - Plzeňon-line
17:30Slovácko - Spartaon-line

Reklama