Hlavní obsah

VIDEO: Eden je najednou prokletý, Slavia v něm neporazila ani Plzeň

PRAHA

Už je to tak, v minulé sezóně ndobytný Eden je najednou prokletý. Po porážkách se Spartou a s Olomoucí tady fotbalisté Slavie nedokázali vyhrát ani třetí zápas v řadě. Plzni nedali gól, remizovali 0:0 a v tabulce tak dál zůstávají se ztrátou tří bodů na svého soupeře. Vedoucí Teplice už Slavii unikají o dvanáct bodů...

Foto: Petr Horník, Právo

Slávistický útočník Adam Hloušek se snaží překonat plzeňského brankáře Michala Daňka

Článek

Červenobílí ve čtvrtek urvali doma bod s Valencií, tentokrát však brali v Edenu pouze vítězství. Prohry se Spartou i Olomoucí totiž poslaly obhájce do míst, odkud se na titul neútočí... „Hrajeme sice proti soupeři, který je v tabulce nad námi, ale bodů jsme už poztráceli dost. Navíc jsme dvakrát za sebou prohráli v Edenu a to už se nesmí opakovat,“ varoval mužstvo trenér Karel Jarolím.

Viktoria však začala bez respektu a první šance byla na její straně. Lecjaks utekl po levém křídle, prudce odcentroval a domácí měli štěstí, že neobsazený Bakoš míč nezpracoval. Slavia hrozila hlavně ze standardek. Grajciarův přímý kop brankář daněk chytil, Janda pak nezopakoval svůj gól Valnecii a za hlavu se chytal především Skácel, který byl po rohu u zadní tyče sám, ale hlavou se netrefil.

Fotbalistá Slavie David Hubáček a Zdeněk Šenkeřík ve skrumáži s plzeňskými hráči Tomášem Radou a Milanem Petrželou.foto: Právo/Petr Horník

Pražané si do přestávky nevytvořili očekávaný tlak, a tak do druhé půle nastoupil Šenkeřík místo Šmicra, který byl poprvé v sezóně v základní sestavě. Červenobílí přidali a právě nový muž měl v 53. minutě velkou šanci, ani on však neskóroval. podruhé už měl Šenkeřík před sebou dokonce odkrytou celou branku, ale vystřelil velmi špatně. Blíže cíli byl Janda, skóre se však stále neměnilo. Ke konci zápasu dostávali dost prostoru hosté a Bakoš pálil těsně nad. Gól ale nepadl, zápas skončil bez branek.

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 0:0
Rozhodčí: Adámek - Marek, Kovařík. ŽK: Skácel, Suchý, Hloušek - Rezek, Horváth, Limberský, Daněk. Diváci: 8491.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Čelůstka, Hubáček - Grajciar, Janda (85. Belaid), Trapp, Skácel (85. Vlček) - Šmicer (46. Šenkeřík), Hloušek. Trenér Karel Jarolím.
Plzeň: Daněk - Limberský, Navrátil, Bystroň, Lecjaks - Petržela (83. Rajtoral), Rada, Horváth, Kolář - Bakoš (90. Hájovský), Rezek (90. Střihavka). Trenér Pavel Vrba.

Reklama

Související témata: