Hlavní obsah

VIDEO: Sparťané nad Slováckem vyhráli, Zelenkovi vlasy zůstaly

Čestmír FolkPrávo

Záložník fotbalistů Slovácka Lukáš Zelenka bude dál běhat po ligových trávnících s blonďatou hřívou na hlavě. Vlasy byl ochoten dát všanc v případě výhry svého mužstva ve včerejší dohrávce nad Spartou, která však na Moravě získala za vítězství 1:0 všechny tři body.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Sparťan Bony Wilfried (uprostřed) se snaží projít mezi dvojící hráčů ze Slovácka.

Článek

„Rád bych se nechal ostříhat dohola, triumf nad mým bývalým klubem by za to stál. Utkání nám ovšem nevyšlo. Obzvlášť já jsem nehrál příliš dobře. Sparťané si zejména v defenzívě počínali naprosto bezchybně. Byli asi o ten jeden gól lepší,“ uznal Zelenka, který neměl na hřišti mnoho prostoru. „Kucka mně neustále dýchal na záda. Nenechal mě ani na chvíli v klidu,“ posteskl si.

O vítězství Pražanů rozhodl útočník Jan Holenda, jehož se drží střelecká forma z pohárového střetnutí v Kluži, kde se minulý týden blýskl dvěma trefami. „Dělám všechno jako dřív, ale teď mi to začalo konečně padat. Možná za to může narození syna. Za gól na Slovácku se musím pochválit, po sklepnutí Bonyho Wilfrieda se mi povedlo poslat balón technickou střelou pod břevno. Kéž by se mně takhle dařilo dál,“ přál si Holenda, jenž si pochvaloval, že díky tříbodovému zisku udržel jeho tým kontakt s mužstvy z čela tabulky.

Švancara měl jiný názor

Zápas si pořádně užil i sparťanský gólman Jaromír Blažek. „Vždyť na mě domácí skoro nevystřelili. Zelenky byly plné noviny, ale na hřišti moc vidět nebyl,“ rýpl si do někdejšího spoluhráče. Nad tím, že hráči Slovácka dvakrát reklamovali pokutový kop, se jen pousmál. „Vždyť ani jeden nebyl,“ říkal.

Hradišťský forvard Petr Švancara měl ovšem jiný názor. „Jsem už zvyklý, že se na mě penalty nepískají. Na Clebera to ale faul určitě byl,“ tvrdil. Souhlasil ovšem s tím, že v útočné fázi nepodalo Slovácko dobrý výkon.

Sparťanský kouč Jozef Chovanec byl rád, že jeho celek, na rozdíl od několika předchozích zápasů na cizích hřištích, tentokrát nepřišel o jednogólové vedení. „To je pokrok. Poslední dobré výsledky by měly přinést blahodárný vliv na naši psychiku,“ očekával.

1. FC Slovácko - AC Sparta Praha 0:1 (0:0)
Branka: 50. Holenda. Rozhodčí: Adam - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Němčický, Švancara, Cleber, Vašek - Vacek, Kucka, Kušnír, Řepka. Diváci: 7122.
Slovácko: Vašek - Randa, Kordula, Němčický, Kubáň, - Ondřejka, Zelenka (82. Valenta), Abrahám, Urbánek - Švancara, Cleber (76. Smetana). Trenér: Mazura.
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Žofčák, Vacek (90. Kalouda), Kucka, Zeman (85. Hoheneder) - Wilfried (72. Kadlec), Holenda. Trenér: Chovanec.

Reklama

Související témata: