Hlavní obsah

Trenér Slavie Jarolím: Máme problémy, ale v krizi nejsme

Naposledy Slavie vyhrála v Edenu v 8. ligovém kole nad Ostravou (3:1). Od té doby na svém hřišti prohrála se Spartou, Lille a Olomoucí a remízovala s Valencií a Plzní. Z obávané pevnosti zbyl jen fanouškovský kotel, který už ale také řídne a začíná být nespokojený. Mistr je v polovině tabulky, ale kouč Karel Jarolím tvrdí: „Máme problémy, ale v krizi nejsme.“

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér fotbalistů Slavie Praha Karel Jarolím

Článek

Znovu jste doma nevyhráli a nedali gól. V čem vidíte hlavní příčiny bezbrankové remízy s Plzní?

Začíná to a končí u toho, že nedáme gól, pak nemůžeme vyhrát. V první půli nedali šance Janda a Skácel, ty jsme měli proměnit a zápas by se vyvíjel jinak. Tlak ve druhé půli byl bez efektivního zakončení. Buď chyběla přesná finální přihrávka nebo jsme mířili vedle. Spokojený jsem jen částečně s tím, že jsme neinkasovali.

Proč podle vás hráčům dělá problémy dávat góly?

Chybí nám štěstí a klid v zakončení. Sebedůvěra roste s dobrými výsledky. Ty teď nemáme, takže hráči si nevěří.

Čím si vysvětlujete, že nejsou schopni zopakovat dvakrát po sobě kvalitní výkony? Konkrétně po výborném výkonu a remíze ve Valencii doma prohrají o tři dny později s Olomoucí...

Není pravda, že by dvakrát po sobě nezopakovali dobrý výkon. S Olomoucí jsme měli vyhrát. Bylo tam hodně momentů, které měly skončit gólem, ale čtyřikrát jsme trefili tyče a břevno. Chybělo nám štěstí. Naopak jsme dostali laciné góly.

Nazval byste stávající situaci ve Slavii krizí?

Lhal bych, kdybych řekl, že Slavia je v pohodě. Někdo tomu může říkat krize. Já to pojmenovávám tak, že máme problémy, ale v krizi nejsme.

Jaký je na takovou situaci lék?

Ještě více pracovat.

Neděsí vás dvanáctibodová ztráta na Teplice?

Je skutečně velká a po remíze s Plzní ještě narostla, ale nic nevzdáváme. Do konce ligového podzimu se budeme snažit ji snížit. V zimě uděláme maximum pro co nejlepší jaro.

Může vám pomoci i reprezentační přestávka?

Čekají nás dva zápasy Ondrášovka Cupu s Karvinou. Nebudeme kompletní, někteří hráči si plní reprezentační povinnosti, ale uděláme pro postup maximum. Když to vezmu z pohledu momentální situace, do Evropy vede cesta i přes domácí pohár.

Není problém také ve slabém kádru?

Nemyslím, ale co nám chybí, je dvacet gólů, které loni dali dohromady dva hráči. Necid dvanáct a Belaid osm. Ten první je pryč a druhý momentálně z formy. Nikdo tyhle branky nedokázal nahradit.

Vytýkáte si sám něco, co jste měl udělat jinak?

Pořád si lze něco vytýkat, protože nikdy nic není dokonalé. Lépe se to ale bere v momentě, kdy jsou dobré výsledky. Fotbal je o detailech a štěstí, a to teď nemáme.

Jsou vám vytýkány některé nepovedené příchody, jako Vomáčka, Vlček nebo Vasiljevič, ale hlavně odchod kapitána Brabce...

Brabce už nehodlám komentovat! Odehráli jsme bez něj mraky dobrých zápasů. Jeho odchod není hlavním důvodem současné situace.

Přiznáte svůj největší přehmat?

O tom se bavme až po podzimu...

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články