Hlavní obsah

Bohemians 1905 podali protest proti výkonu sudího Kociána

PRAHA

Vedení fotbalového klubu Bohemians 1905 podalo protest proti výkonu rozhodčího Radka Kociána, který řídil jejich nedělní zápas 14. kola proti 1. FK Příbram. Domácí sice vyhráli 1:0, ale dva jejich hráči byli vyloučeni. Červená karta pro Jiřího Kaufmana byla podle vršovického klubu nespravedlivá.

Článek

V dalším zápase se tak Bohemians 1905 budou muset obejít bez něj i bez dalšího vyloučeného Lukáše Hartiga a také bez Jiřího Rychlíka a Jana Štohanzla, kteří shodně viděli čtvrtou žlutou kartu.

"Bylo to tvrdé utkání, ale ne zákeřné. Odpovídalo terénu, na jakém se hrálo, ale rozhodčí neměl bohužel jednotný metr," řekl po utkání trenér Pavel Hoftych. "Nehodláme to nijak skandalizovat, jen se oficiální formou obrátíme na komisi rozhodčích, aby posoudila rozhodování sudího Kociána. Děláme to vůbec poprvé, nestěžovali jsme si nikdy předtím," řekl ředitel klubu Lukáš Přibyl.

"Klokani" sudímu vyčítají, že nepotrestal příbramského Clauda Videglu za opakované fauly na Kaufmana červenou, respektive druhou žlutou kartou. Nejvíce se na sudího zlobí za to, že jim ve čtvrté minutě nastaveného času vyloučil Kaufmana za přestupek, který podle jejich mínění nijak nevybočoval z trendu utkání.

"Nerozporujeme vyloučení Hartiga a jsme stejně jako hráč připraveni přijmout trest. Ovšem vyloučení Kaufmana bylo z našeho pohledu nespravedlivé," prohlásil Přibyl.

Reklama