Hlavní obsah

Fotbalisty Českých Budějovic posílil obránce Laštovka

Fotbalisty Českých Budějovic ve čtvrtek posílil obránce Josef Laštovka. Sedmadvacetiletý pravý zadák bude v posledním týmu první ligy působit jako amatérský hráč, protože přišel z třetiligového německého Wackeru Burghausen po skončení přestupního termínu. V barvách Dynama může nastoupit už v příštím ligovém duelu v Brně.

Foto: David Veis, ČTK

Trenér prvoligových fotbalistů Dynama České Budějovice Jaroslav Šilhavý

Článek

Laštovka je pátým hráčem, kterého Jihočeši získali v průběhu podzimní sezóny. Již dříve tým posílili obránci Jan Krob s Ronaldem Šikličem a záložníci Michal Doležal se Slovákem Peterem Černákem.

"I přes podzimní posílení kádru se nedostavily výsledky, jaké jsme očekávali, a proto dojde i v zimní přestávce k několika změnám. Toto je první z nich. Chceme udělat maximum pro to, aby i tento ročník první ligy byl pro náš tým úspěšný," uvedl v tiskové zprávě českobudějovický generální manažer Jiří Kotrba.

Laštovka nasbíral v letech 1999 až 2005 119 ligových startů v dresu Jablonce a vstřelil tři branky. Po skončení smlouvy odešel do Německa, kde působil ve druholigovém Fürthu a naposledy v Burghausenu. Odchovanec Soběhrd prošel mládežnickými reprezentacemi a získal bronzové medaile na evropských šampionátech hráčů do 16 a 19 let.

Reklama

Související témata: