Hlavní obsah

Slovácko musí zaplatit za vhozenou dýmovnici 20 000 korun

PRAHA

Za dýmovnici vhozenou ze sektoru hostujících fanoušků při prvoligovém zápasu Slovácka se Spartou byl naposledy potrestán jen domácí klub. Počínaje 15. kolem bude v obdobných případech zjišťována míra zavinění obou soupeřů. Disciplinární komise fotbalového svazu ve čtvrtek v tomto případu potrestala Slovácko pokutou 20 000 korun.

Článek

Komise došla k závěru, že domácí klub porušil předpisy tím, že nezabránil vnesení pyrotechniky do hlediště. V kontextu s podobnými případy z nedávné doby dostalo Slovácko pokutu.

"Na jednání byli pozváni zástupci obou klubů, i když komise v tomto případě postupovala ještě starým způsobem, protože se jednalo o zápas 14. kola. Nová praxe bude platit až od 15. kola," řekl novinářům mluvčí komise Jaroslav Kolář.

Komise začala řešit i kauzu Roman Berber versus Václav Chvála. Na dnešním zasedání byli oba funkcionáři vyslechnuti a disciplinární řízení bude pokračovat. Komise se zabývala Berbrovým podnětem ve věci znevážení jména fotbalu a předsedy plzeňského krajského svazu.

Berbr uspěl u odvolací a revizní komise

Podnět podal Berbr ještě k minulé komisi, řízené Alexandrem Károlyim, která jej však odmítla projednávat. Berbr však posléze uspěl u odvolací a revizní komise, která rozhodla, že je potřeba zahájit disciplinární řízení.

Berbr se brání proti údajnému Chválovu výroku, že právě on stojí za jeho napadením a zmlácením. Berbr tvrdí, že je tímto tvrzením soustavně poškozován a zároveň je podle něho poškozován fotbal, protože je osočován jakožto krajský fotbalový funkcionář.

Disciplinární komise zastavila v druhé lize na jedno soutěžní utkání činnost Martinu Kunclovi, Milanu Švengerovi, Lukáši Třešňákovi (všichni Sparta B), Michalu Kadlecovi (Jihlava), Liboru Žůrkovi (Zlín), Davidu Brunclíkovi (Čáslav), Tomáši Hrtánkovi (Hlučín), Petru Jouklovi (Třinec), Richardu Veverkovi (Ústí nad Labem) a Vladimíru Čápovi (Opava).

Reklama

Související témata: