Hlavní obsah

Hráče Teplic kosí chřipka, svaz ale nechce pondělní duel odložit

Onemocnění šesti teplických fotbalistů chřipkou a zhoršující se zdravotní stav dalších hráčů dnes přiměly vedení severočeského klubu obrátit se na fotbalový svaz s žádostí o odložení pondělního ligového duelu v Olomouci. Vedení nejvyšší soutěže ji však podle šéfa profesionálního fotbalu Iva Lubase s největší pravděpodobností zamítne, pokud se v teplickém kádru situace během víkendu radikálně nezdramatizuje.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Štěpán Vachoušek (vlevo) a Michal Gašparík z Teplic v utkání proti Hradci Králové - ilustrační fotografie

Článek

Lídr tabulky se tak připravuje na to, že na Hanou pocestuje značně oslaben. "Svaz i Olomouc jsme požádali o odložení zápasu na základě lékařské zprávy, protože situace je v posledních dnech u nás dost složitá. Dnes třeba trénovalo deset lidí, šest hráčů je nemocných a netrénují, u několika dalších se už projevují stejné příznaky," řekl tiskový mluvčí Teplic Petr Heidenreich.

Tepličtí fotbalisté v pátek podstoupili další sérii zdravotních testů a výtěrů. V nejbližší době se dozvědí, jaký typ virového onemocnění je postihl. "Zatím netušíme, jak se situace může vyvinout," poznamenal Heidenreich.

Na svaz dorazila teplická žádost dnes, tři dny před utkáním v Olomouci. Podle Lubase je ale v tuto chvíli nepravděpodobné, že by utkání bylo odloženo.

S klubem v častém kontaktu

"Konzultoval jsem situaci se svazovou lékařskou komisí, Olomoucí i Teplicemi a zatím nevidím důvod, proč by se nemělo hrát. To, že šest hráčů dostane chřipku, by pro ligový tým nemělo znamenat neřešitelný problém," řekl Lubas.

Upozornil však, že s teplickým klubem bude během víkendu v častém kontaktu, aby v případě dalšího zhoršení stavu ostatních teplických hráčů mohl urychleně reagovat. "Kdyby došlo k něčemu mimořádnému a hygienická situace tam třeba nařídila karanténu, tak jsme samozřejmě povinni to respektovat," prohlásil Lubas.

Olomouc situaci během dneška telefonicky konzultovala jak s Lubasem, tak s teplickým šéfem Františkem Hrdličkou, ale k návrhu druhé strany se postavila zamítavě. "Vždyť my jsme v podobné situaci. Dva hráči příušnice, další čtyři pět lidí postihla viróza a dobírají antibiotika," řekl ČTK sportovní ředitel Sigmy Jiří Kubíček.

Přesto Olomoučtí brali odklad až jako krajní řešení. "Naše rozhodnutí je hrát. Kdybychom souhlasili s návrhem Teplic, popřeli bychom všechno, co jsme v posledních dnech udělali pro to, aby se hrálo," dodal Kubíček.

Sami Tepličtí už ani příliš s odložením nepočítají, na duel se Sigmou se prý připraví za všech okolností. "Když nebude zbytí, samozřejmě utkání odehrajeme. Budeme si popřípadě muset vystačit třeba s hráči z divizního B mužstva, jiná varianta není," dodal Heidenreich.

Reklama

Související témata: