Hlavní obsah

Slavia spoléhá v zápase naděje i na špiona Hlouška

PRAHA

Ztráta dvanácti bodů na vedoucí Teplice, ztráta osmi bodů na pohárové umístění - a náskok deseti bodů na sestupové příčky. Takové je postavení obhájců titulu kolo před koncem první poloviny Gambrinus ligy. Fotbalisté Slavie mají nejvyšší čas zabrat, aby na jaře ještě měli reálně o co hrát. V sobotu však nastoupí v Jablonci, který je druhý hned za Teplicemi.

Foto: Petr Horník, Právo

Adam Hloušek v sešívaném dresu Slavie rychle zdomácněl

Článek

Zmírnit manko a udržet pro jarní odvety šance na titul. Jiný cíl úřadující mistři před závěrem ligového podzimu mít nemohou. „Dvanáct bodů na Teplice, to už vypadá hrozivě. Je to velká mezera, ale ještě nám na podzim zbývají dva zápasy a můžeme z manka něco umazat,“ neztrácí naději kapitán Marek Suchý.

To však předpokládá, že červenobílí porazí nejen v posledním domácím duelu Brno, ale vyhrají již v sobotu v Jablonci. Cožpak o to, v posledních dvou duelech na Střelnici bodovala Slavia naplno a s Jabloncem neprohrála čtyři poslední vzájemné zápasy. Jenže Komňackého družina je na podzim v mimořádné pohodě a má o devět bodů víc než Pražané.

„Očekávám oboustranně otevřený fotbal. Jablonec je druhý v tabulce, hraje doma, budou chtít útočit. Věřím, že diváci uvidí atraktivní zápas, který budeme chtít vyhrát a protrhnout tak šňůru nepříznivých výsledků,“ plánuje si trenér Karel Jarolím.

Nejdražší posila půjde proti klubu svého otce

Televizní duel nabízí řadu pikanterií. Jablonec má pro sešívané už dlouhá léta dráždivou nálepku „sparťanského béčka“. Od září navíc hraje v zeleném dresu také Marek Jarolím, který se v Edenu nerozešel se strýcem Karlem v nejlepším a určitě se bude chtít předvést. A stejně tak poprvé proti svým bývalým spoluhráčům nastoupí na druhé straně Adam Hloušek, nejdražší letní posila Slavie. Hlouškův otec Jiří je navíc trenérem jabloneckého béčka.

„Zápas pro mě bude mít samozřejmě velký náboj. Těším se na známé lidi, na stadión i na kluky, že si proti nim zase zahraji. Doufám, že táta bude fandit mému úspěchu. Ale raději nebudu nic říkat, abych mu v Jablonci ještě neudělal nějaké problémy,“ směje se Adam.

Hloušek se vrátil z reprezentačního zájezdu do Emirátů, kde se mohl špičkovat s Bílkovým asistentem a trenérem Jablonce Františkem Komňackým. „Bylo znát, že se náš vzájemný zápas blíží. Nebylo to ani tak hecování, jako spíše oťukávání. Pokoušeli jsme se vyzvídat oba, ale výsledek byl takový, že nikdo z nás stejně nic neprozradil,“ uculuje se slávistický špion Hloušek.

Reklama