Hlavní obsah

Slavia uhrála v Jablonci bod, Sparta jasně přehrála Liberec

Fotbalisté pražské Sparty vyhráli v sobotním 15. kole české nejvyšší soutěže nad Libercem 2:0, když využili dlouhou početní převahu. Svěřenci kouče Jozefa Chovance se tak přiblížili vedoucím Teplicím na rozdíl tří bodů. Ty však čeká ještě pondělní dohrávka. Druhý Jablonec na domácí půdě remizoval s mistrovskou Slavií 1:1. Poslední České Budějovice překvapivě vyhrály v Brně vysoko 3:0.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sparťan Jan Holenda (vpravo) v souboji s Miroslavem Holeňákem z Liberce

Článek

Hodně zostra vlétli na sešívané svěřenci kouče Františka Komňackého. Byl to totiž jablonecký Tomáš Čížek, který se již ve třetí minutě opřel ze standardní situace do míče, jemuž gólman sešívaných Romanovs v cestě do slávistické svatyně zabránit nedokázal. Slávisté však kontrovali po půlhodině zápasu, kdy se hlavou po centru z levé strany prosadil makedonský útočník Naumov. Ostře sledovaný duel na severu Čech tak skončil nerozhodně 1:1.

Spartě v utkání proti Liberci velice prospělo, že byl už v osmé minutě vyloučen obránce Severočechů Kelič, na což doplatil brzkým vystřídáním útočník Andrej Kerič. Trenér domácích Jozef Chovanec měl před duelem velké starosti, jak poskládat obrannou řadu, neboť vinou disciplinárního trestu nemohl nastoupit jak stoper Řepka, tak pravý bek Kušnír. Jejich náhradníci Hejda a Hoheneder však neměli příliš práce a když Holenda a Kadlec přidali góly, vyhráli letenští hladce 2:0.

Jan Holenda (uprostřed) oslavuje gól proti Libercifoto: Právo/Jan Handrejch

V duelu dvou trápících se týmů se v Brně z překvapivého vítězství radovali fotbalisté posledních Českých Budějovic. Jihočeši díky brankám Mezlíka a Doležala, jenž se trefil dvakrát, protrhli nelichotivou dvanátizápasovou šňůru bez vítězství, když v moravské metropoli vyhráli 3:0. Naopak domácí nepoznali radost z výhry již v posledních pěti ligových duelech a pod koučem Miroslavem Beránkem se proto trenérská židle hodně naklonila.

Kontakt s kluby ze špičky tabulky si i po 15. kole drží hráči plzeňské Viktorie. Ti ve Štruncových sadech hostili v sestupových vodách namočené mužstvo Bohemians Praha, které nakonec porazili 3:2, ač od osmadvacáté minuty hráli v deseti. Čtvrthodinu před koncem byl navíc za hraní rukou mimo vápno vyloučen domácí brankář Michal Daněk. Toho hosté dokázali využít, když skóre z 0:2 díky dvěma gólům Jeslínka srovnali. Tři body pro domácí však minutu před koncem vybojoval proměněnou příležitostí Rada.

Příbram porazila Slovácko

Také v Příbrami, kam zavítalo Slovácko, se z výhry radoval domácí tým. Středočeši porazili hosty 2:0 a upevnili si pozici ve středu tabulky. Tři body týmu od Litavky zajistil gólem zkušený útočník Huňa a mladík Hušbauer.

Na Strahově, kde museli hráči Kladna přivítat tým Bohemians 1905, protože vlastní trávník vyhřívaný nemají, nebyla o zajímavé fotbalové momenty nouze. V prvním poločase však v síti skončil míč jen po jedné situaci, když si tři minuty před odchodem do šaten vstřelil po centru úvodní branku zápasu hostující Cseh.

Radost fotbalistů Bohemians 1905foto: Právo/Jan Handrejch

Diváci se ve druhé půli dlouho gólu dočkat nemohli. Až tři minuty před koncem se v kladenském dresu trefil Michal Zachariáš, a všechno nasvědčovalo tomu, že Klokani o výhru přijdou. Proti byl ovšem veterán Dalibor Slezák, jenž z úniku stanovil konečné skóre zápasu na 2:1 pro hosty.

Program 15. kola české nejvyšší ligy:
Sobota:
Kladno - Bohemians 1905 1:2 (0:1)on-line
Branky: 87. Zachariáš - 42. Cseh., 90. Slezák.
Příbram - Slovácko 2:0 (1:0)on-line
Branky: 7. Huňa, 58. Hušbauer.
Plzeň - Bohemians Praha 3:2 (1:0)on-line
Branky: 3. Horváth, 66. Rajtoral, 89. Rada - 80., 87.Jeslínek.
Brno - České Budějovice 0:3 (1:0)on-line
Branky: 28. Mezlík, 62.,90+2. Doležal.
Sparta - Liberec 2:0 (1:0)on-line
Branka: 24. Holenda, 66. Kadlec.
Jablonec - Slavia 1:1 (1:1)on-line
Branka: 3. Čížek - 31. Naumov.
Neděle:
17:00 Mladá Boleslav - Ostravaon-line
Pondělí:
17:30 Olomouc - Tepliceon-line

Reklama

Související témata: