Hlavní obsah

VIDEO: Klokani udolali Kladno, výhru jim v nastavení trefil veterán Slezák

PRAHA

Nebyly to na Strahově žádné střelecké manévry. Ty se však od mužstev, která mají se střílením gólů problémy celý podzim, ani čekat nedaly. Tři góly ovšem přece jen padly. Fotbalisté Bohemians 1905 měli štěstí, že na půdě "domácího" Kladna nakonec vydřeli tři body, které jim v nastavení trefil veterán Slezák.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radost fotbalistů Bohemians 1905

Článek
Fotogalerie

Klokani si užijí Strahova do sytosti. Zatímco proti Kladnu však vyběhli jako hostující tým, za týden tady v derby se Spartou budou vystupovat jako domácí... Duel na neutrální půdě otevřel nenápadný centr kladenského Mráze, po němž míč s přispěním teči vršovické obrany doplachtil na břevno. Bohemka odpověděla střelou Pávka a šancí Cseha, který po rohu hlavičkoval těsně nad.

Pražané byli směrem dopředu o něco aktivnější, ale brzy museli děkovat brankáři Sňozíkovi. Ten ve 25. minutě efektně lapil hlavičku agilního obránce Mráze a o chvíli později uspěl také proti brejku Klinky. Také prudká střela Zoubeleho měla gólové parametry, jenže vršovický kapitán byl i do třetice na místě a vyrazil balon na roh. Skóre tak otevřela Bohemka, byť její gól byl hodně paradoxní. Róth zahrál rohový kop, míč padl na paty k brance zády stojícího Cseha a odrazil se do sítě.

Kladenští po přestávce zvýšili aktivitu, Sňozík však nekapituloval ani po závaru v těsné blízkosti svojí branky. Klokani odpověděli akcí Škody, jehož střelu Pavlík s námahou vytlačil nad břevno. Kladno se vpředu spoléhalo hlavně na běhavého Klinku, ani on však recept na překonání brankáře soupeře nenacházel a s přibývajícími minutami se zdálo, že Středočeši by gól nedali ani za pět poločasů. Jenže i na "domácí" se nakonec štěstí usmálo. Na dlouhý pas si naběhl Zachariáš a podél Sňozíka přece jen vyrovnal.

To však ještě nebyl konec. Podobnou akcí odpověděli i klokani. V nastavení utekl střídající Slezák a devětatřicetiletý veterán zajistil Bohemce tři body.

SK Kladno - Bohemians 1905 1:2 (0:1)
Branky: 86. Zachariáš - 42. Cseh, 90. Slezák. Rozhodčí: Možíš - Mencl, Drastik. ŽK: Zoubele - Cseh, Róth. Diváci: 3122.
Kladno: Pavlík - Mráz, Gross, Procházka, Hajník - Cigánek, Strnad, Holub (46. Tatanašvili), Zoubele - Klinka, Zachariáš. Trenér Martin Hřídel.
Bohemians 1905: Sňozík - Lukáš, Cseh, Nikl, Hrdlička - Bartek, Pávek, Dian, Róth (75. Janek) - Ibragimov (87. Zelenka), Škoda (70. Slezák). Trenér Pavel Hoftych.

Reklama

Související témata: