Hlavní obsah

VIDEO: Sparta se bez Řepky obešla a dlouhou přesilovku s Libercem využila

PRAHA

I bez kapitána Řepky a dalších dvou potrestaných hráčů protáhli fotbalisté Sparty svou sérii neporazitelnosti na osmnáct ligových zápasů. Proti Liberci měli roli ulehčenou, protože Slovan hrál od 8. minuty bez vyloučeného Keliče o deseti. Pražané toho využili, vyhráli 2:0 a hájí pozice, z nichž mohou na jaře útočit na titul.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Sparty oslavují gól proti Liberci

Článek
Fotogalerie

Kompletní dlouho nezůstali. K prvnímu utkání po odvolání kouče Ladislava Škorpila přijeli fotbalisté Liberce na Letnou a netušili, že téměř celý zápas odehrají v oslabení. Již v 8. minutě si totiž Holenda zaběhl za obranu a než stačil převzít míč, aby šel sám na brankáře, stoper Kelič ho stáhl k zemi. Rozhodčí Kocourek okamžitě ukázal chorvatskému stoperovi červenou kartu a poslal Slovan do deseti.

Otázkou tedy bylo, zda domácí přesilovku brzy využijí, nebo se budou v duchu posledních domácích ligových zápasů trápit a dají Liberci šanci k brejkům. Vyplnil se první scénář. Již Wilfried naznačil, že standardky jsou jednou z předností Sparty, jeho hlavičku však ještě Hauzr kryl. Po dalším nadýchaném rohu Zemana si našel místečko Holenda a gólovou hlavičkou potvrdil, že je nejspolehlivějším letenským střelcem posledních týdnů.

Po přestávce nechal letenský kouč Chovanec na hřišti už jen jednoho defenzivního záložníka. Moc dobře si uvědomoval, že vedení 1:0 je příliš nejisté a jeho tým ho během podzimu už nejednou ztratil. Druhý gól ovšem nepřicházel, a tak musel trenér na lavičce trnout dál. Uklidňující trefu nepřidal ani důrazný Holenda, ani hlavičkující Žofčák. Spartě tedy pomohlo teprve kouzlo nechtěného. Dobře hrající Zeman se zranil a musel ze hřiště. Jeho náhradník Kadlec dostal už po minutě na hřišti od Žofčáka míč do běhu a prudkou střelou k tyči zvýšil na 2:0.

Tím byl marný boj Liberce zpečetěn, protože po dlouhém oslabení už síly na zvrat neměl a jen sbíral další žluté karty.

Sparta Praha - Slovan Liberec 2:0 (1:0)
Branky: 24. Holenda, 68. Kadlec. Rozhodčí: Kocourek - Filípek, Kubáň. ŽK: Wilfried, Zeman - Papoušek, Blažek, Dočkal, Vácha, Liška. ČK: 8. Kelič (Lib.). Diváci: 9209.
Sparta: Blažek - Hoheneder, Hubník, Hejda, Pamič - Žofčák, Kovba (46. Kalouda), Hušek, Zeman (67. Kadlec) - Holenda (82. Prudnikov), Wilfried. Trenér Jozef Chovanec.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Kelič, Janů - Dočkal, Vácha, Papoušek (61. Frejlach), Liška - Kerič (11. Dejmek), Blažek (79. Nezmar). Trenér Josef Petřík.

Reklama

Související témata: