Hlavní obsah

VIDEO: Remíza nic neřešila. Proto Jarolím s Komňackým rozčarování nijak neskrývali

JABLONEC

Rozčarovaní zavládlo v obou táborech. Žádný div, když dělba bodů v ligovém šlágru nic neřešila ani pro domácí Jablonec a už tuplem ne pro mistrovskou Slavii. „Chtěli jsme vyhrát, protože my vyhrávat potřebujeme. V naší situaci bod skutečně nic neřeší,“ netvářil se z remízy nadšeně slávistický kouč Karel Jarolím. „Remíza doma je ztrátou, kterou jsme pomohli soupeřům figurujícím za námi,“ přiznával zklamání i jeho jablonecký kolega František Komňacký.

Foto: Petr Horník, Právo

Zamyšlený trenér Slavie Karel Jarolím (vpravo)

Článek

Slavia ani na čtvrtý pokus v řadě na ligové scéně nevyhrála, takže její manko dál narůstá. Na svého rivala z Letné ztrácí po patnácti kolech fotbalového podzimu už osm bodů, na sobotního jabloneckého soupeře dokonce devět. A to už není vůbec řeč o Teplicích, které mají pondělní epilog na Hané k dobru a na kontě přesto o jedenáct bodů víc.

„Snad jen plusový bod do tabulky pravdy je pro nás pozitivem, nic víc,“ ulevil si po nerozhodném výsledku na jablonecké Střelnici zachráněném navíc Naumovovým gólem zavánějícím ofsajdem trenér Pražanů Karel Jarolím. „Ještě ale hrajeme za týden s Brnem. Ten zápas už prostě vyhrát musíme,“ přesvědčoval už snad i sám sebe, že dojmy ze zpackaného podzimu lze výhrou nad Moraváky vypomáhajícími v lize velkoryse kdekomu přece jen ještě vyretušovat a alespoň něco zachránit.

„Patnáct kol je za námi, bodové manko narůstá, ale bojovat musíme. A věřit také, i když je to těžké. Tady jsme chtěli a měli vyhrát,“ přiznával Jablonečák ve slávistických službách Adam Hloušek, který si návrat na sever Čech představoval úplně jinak. Vždyť v ochozech mu fandila celá početná rodina.

Jenže on nakonec odkulhal z placu s pohmožděným kotníkem obloženým ledem a vědomím, že jeho mančaft zase ztratil body. „Smůla, dobíhal jsem balón a obnovilo se mi staré zranění,“ povzdechl si.

Domácí hráči mohli vzdychat také. Hlavně nad inkasovaným gólem, který znamenal vyrovnání a jenž podle svědectví televizních kamer padl z ofsajdu. „Můžeme si za to sami, měli jsme hrát a nenechávat Naumovi prostor,“ vyčítal sobě i spoluhráčům kapitán Severočechů Petr Pavlík a sporný verdiktu sudího rozhodně proklínat nemínil. „Co by měli potom říkat takoví Irové po kvalifikační remíze ve Francii?!“ narážel na neodpískanou ruku Henryho.

„V pořádku ten verdikt sice nebyl, ale vymlouvat se na sudího opravdu nebudeme. Za remízu si můžeme sami... Úvod nám vyšel náramně, ale pak už jsme dobře nehráli. Kazili jsme i jednoduché přihrávky, protiútoky se nám vůbec nedařily, za celý druhý poločas jsme si připravili jedinou příležitost,“ vyčítal jablonecký trenér František Komňacký svým svěřencům, že nenaplnili taktiku, kterou na Pražany nachystal.  „Počítali jsme, že nás Pražané přehrají a proto jsme je nemínili honit a nechávali jim prostor. Jenže dopředu nám to nešlo, proto jen remíza, která je i pro nás ztrátou,“ dodával nespokojeně.

Reklama

Související témata: