Hlavní obsah

Policie v Boleslavi zadržela kvůli potyčce sedm fanoušků Baníku

MLADÁ BOLESLAV/OSTRAVA

Policisté při nedělním fotbalovém utkání v Mladé Boleslavi zadrželi sedm příznivců Baníku. Podle pořadatelů se mezi nimi odehrála drobná potyčka, kvůli výtržnosti byli předvedeni na obvodní oddělení. Do Mladé Boleslavi přijelo celkem 220 fanoušků ostravského týmu, jejich návštěva se jinak obešla bez incidentů. ČTK to řekl mluvčí mladoboleslavské policie David Schön.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Fanoušek Baníku Ostrava

Článek

"Jediný problém nastal o přestávce mezi poločasy, kdy na žádost pořadatele na stadionu zasahovala pořádková jednotka. Skončilo to předvedením sedmi lidí, kteří se dopustili drobné výtržnosti," uvedl Schön.

Upřesnil tak prvotní informace policie, podle nichž bylo zadrženo pět lidí. "Šest z nich dostalo blokovou pokutu, jeden fanoušek byl oznámen na magistrát, protože neuposlechl výzvy veřejného činitele. Takže to bude řešit přestupková komise," dodal mluvčí. Jinak podle něj nebyly během zápasu ani po něm zaznamenány žádné komplikace.

Policisté přijali bezpečnostní opatření již při odjezdu fanoušků z Ostravy. Většina z nich odjela vlakem EuroCity Comenius po desáté hodině. České dráhy posílily vlak o tři vozy. Celou soupravu hlídala policie a ve všech stanicích, kde vlak zastavoval, čekaly posílené hlídky.

"Jedná se o další sledovaný zápas, protože obě mužstva zaujímají jedny z předních pozic tabulky. Proto policie věnuje přesunu fotbalových nadšenců, zejména rizikových skupin, zvýšenou pozornost," řekla ČTK Darina Majková z ředitelství severomoravské policie.

Po skončení utkání byla podle Schöna situace klidná. Většina fanoušků odešla na vlak a bez problémů odjela z Mladé Boleslavi, ostatní odcestovali autobusy a auty. Policie jejich pohyb monitorovala, ale nemusela nijak zasahovat.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice