Hlavní obsah

Chovanec: Problémů bylo hodně, proto si výhry nad Libercem vážím

Celou reprezentační pauzu trnul, v jakém stavu se mu jeho fotbalisté vrátí. Navíc Jozef Chovanec věděl, že proti Liberci se musí obejít bez vykartovaného trojlístku Řepka, Kušnír, Vacek. Ačkoliv se k nim přidal ještě Kucka, Sparta zápas s Libercem zvládla a před posledním podzimním zápasem drží v Gambrinus lize pozice, z nichž může na jaře útočit na titul.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Jozef Chovanec si může libovat, že složitou situaci přečkala Sparta bez bodové ztráty.

Článek

Jaké tedy bylo podzimní ligové loučení na vlastním hřišti?

Stál proti nám nejen soupeř, ale také situace s absencemi. Od toho se odvíjel náš výkon. Postrádal větší kvalitu, obzvlášť po vyloučení libereckého Keliče jsme měli lépe kombinovat. Ale jsem spokojen s výsledkem i s atmosférou. Jsem rád, že jsme se s domácím publikem rozloučili vítězstvím. Problémů bylo hodně, a proto si vítězství vážím, byť jsme chtěli hrát líp.

Nejvíc vrásek vám nadělalo sestavení obrany, z níž vypadli Řepka, Kušnír a v ohrožení byl i Hubník.

Soupeře jsme do ničeho nepustili, obrana hrála velice dobře a hráči si plnili pokyny, které měli. Směrem dopředu to bylo horší, jsme zvyklí na ofenzivnější pojetí, a tak jsem tentokrát v našem herním projevu některé prvky postrádal. Jinak jsem spokojen, odehráli jsme další zápas s nulou.

Pochválíte i mladého debutanta Hejdu, který nahradil Řepku?

Málokdo z vás ho znal, Lukáš ovšem předvedl své kvality. Prohrál snad jeden souboj, jinak to zvládl velmi dobře. Konečně jsme dokázali vyhrát i bez Tomáše Řepky, což se nám většinou nedaří.

Ve druhém poločase jste se rozhodl pro ofenzivnější pojetí a nechal v kabině Kovbu.

Denis byl jedním z hráčů, kteří nám během pauzy chyběli. Byl pět dnů pryč, vyřizoval si víza pro trvalý pobyt tady a přijel až v pátek. Přesto jsme se pro něj rozhodli, vzhledem k absencím pro nás byl jistější variantou. Hned po vyloučení jsem nechal rozcvičit dva ofenzivní hráče, měl jsem v hlavě, že stáhneme jednoho defenzivního záložníka.

Nakonec vám nahrálo i zranění Zemana. Místo něj přišel Kadlec a již po minutě přidal gólovou pojistku...

Martin měl bolestivě nakopnutý nárt a museli jsme reagovat hned. Řešení s Kadlecem bylo riskantní, Vašek právě dobírá antibiotika. Střídání se ale povedlo, druhý gól nás uklidnil a zápas jsme dovedli do úspěšného konce.

Takže kdyby se Zeman nezranil, Kadlec by si možná vůbec nezahrál a gól by nedal.

To zase ne, na chvíli by nastoupil tak jako tak.

Reklama

Související témata: