Hlavní obsah

VIDEO:Boleslav porazila rozjetou Ostravu a přiblížila se čelním příčkám

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi ukončili po výborném výkonu šestizápasovou ostravskou sérii bez porážky. Středočeši porazili Baník v nedělním utkání 15. ligového kola 3:1, popáté za sebou neprohráli a opět se o něco přiblížili pohárovým příčkám. Vítěznou branku vstřelil nejlepší kanonýr nejvyšší soutěže Marek Kulič.

Foto: David Veis, ČTK

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z gólu.

Článek

I díky tomu, že hosté opět nastoupili s třemi útočníky, sledovali fanoušci od úvodních minut otevřený fotbal s mnoha zajímavými momenty. V první půli bylo rušněji před ostravským gólmanem Baránkem, který Baník několikrát výrazně podržel.

Jako první ale zahrozili hosté, Řezníkovu ránu ze 14. minuty Miller s obtížemi vyrazil mimo. Z protiútoku udeřilo na opačné straně. Táborského střelu zastavil rukou ostravský kapitán Lukeš a Sylvestre poslal domácí z penalty do vedení. Radost však Středočechům vydržela jen do 18. minuty, kdy si na Lukešův rohový kop naskočil Bolf a hlavou srovnal.

V 27. minutě mohl domácím vrátit náskok Táborský, který v dobré pozici pálil jen do Baránka a vzápětí nepřesnou přihrávkou pokazil nadějné přečíslení. Mnohem více práce měl hostující gólman v 38. minutě, kdy po Fabiánově akci skvěle vytěsnil Mendyho střelu.

Lukeš nezaskočil

O dvě minuty později málem zaskočil chybujícího Millera Lukeš. Domácí gólman nepříliš důrazný pokus podcenil, míč mu propadl přes prsty a skončil těsně vedle tyče. V závěru úvodního dějství se znovu zaskvěl Baránek, který vychytal Kuličův únik a s následnou Rajnochovou dorážkou si poradil obránce Bolf.

I po přestávce pokračovali Mladoboleslavští ve své aktivitě. Ostravská obrana však pracovala spolehlivě a soupeře dlouho nepouštěla k větším šancím. Po hodině hry zakončil obléhání hostující branky tvrdou střelou Mendy, ale Báranek byl znovu na místě.

Baník postupně rezignoval na útok a soustředil se na precizní defenzivu. A to se mu nakonec stalo osudným. Střídající Nečas v 73. minutě krátce po svém příchodu na trávník ideálně přihrál Kuličovi, který sám před Baránkem nezaváhal a domácí opět vedli. Mladoboleslavský útočník vstřelil devátý gól v sezoně a upevnil si první místo v tabulce kanonýrů.

O čtyři minuty později promarnil šanci na vyrovnání čerstvý Varadi. Dostal se až před Millera, ale spolu s domácím gólmanem přehodil i jeho branku. Místo toho Středočeši v 85. minutě pojistili skóre, když se po rohu prosadil Rajnoch.

FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 3:1 (1:1)
Branky: 16. Sylvestre z pen., 73. Kulič, 85. Rajnoch - 18. Bolf. Rozhodčí: Damková - Novák, Koval. ŽK: Bolf, Neuwirth (oba Baník). Diváci: 4120.
Ml. Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Rolko, Fabián (79. Kúdela) - Mendy, Sylvestre, Rajnoch, Poláček - Kulič (84. Bořil), Táborský (71. Nečas). Trenér: Uhrin.
Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Tchuř (25. Zawada) - Lukeš, Marek, Lička (78. Wojnar) - Mičola, Strnad, Zeher (61. Varadi). Trenér: Koubek.
Program 15. kola české nejvyšší ligy:
Sobota:
Kladno - Bohemians 1905 1:2 (0:1)on-line
Branky: 87. Zachariáš - 42. Cseh., 90. Slezák.
Příbram - Slovácko 2:0 (1:0)on-line
Branky: 7. Huňa, 58. Hušbauer.
Plzeň - Bohemians Praha 3:2 (1:0)on-line
Branky: 3. Horváth, 66. Rajtoral, 89. Rada - 80., 87.Jeslínek.
Brno - České Budějovice 0:3 (1:0)on-line
Branky: 28. Mezlík, 62.,90+2. Doležal.
Sparta - Liberec 2:0 (1:0)on-line
Branka: 24. Holenda, 66. Kadlec.
Jablonec - Slavia 1:1 (1:1)on-line
Branka: 3. Čížek - 31. Naumov.
Neděle:
Mladá Boleslav - Ostrava 3:1 (1:1)on-line
Branka: 16. Sylvestre z pen., 73. Kulič, 85. Rajnoch - 18. Bolf
Pondělí:
17:30 Olomouc - Tepliceon-line

Reklama

Související témata: