Hlavní obsah

V teplickém týmu má podezření na prasečí chřipku i Vidlička

OLOMOUC

Další z teplických fotbalistů má podezření na prasečí chřipku. Po Michalu Smejkalovi, jemuž byl virus H1N1 prokázán v těle v sobotu, je v ohrožení i Vlastimil Vidlička, který okamžitě projde zdravotními testy. Vidlička musel být dnes dopoledne hospitalizován na infekčním oddělení v prostějovské nemocnici, protože Severočeši se v nedaleké Olomouci chystají na dnešní ligový zápas.

Článek

Není ale jisté, zda se utkání kvůli šíření nemoci v teplickém týmu uskuteční. Fotbalový svaz by do 12:00 měl rozhodnout o tom, zda zápas odloží, či jestli bude trvat na jeho odehrání.

Vidlička dnes v ranních hodinách v doprovodu klubového lékaře opustil hotel, kde vedoucí tým ligy přebývá, s výrazně zhoršeným zdravotním stavem. "Byly to ty samé příznaky, které měl třeba Smejkal. Výrazně zvýšená teplota, bolesti hlavy, celková slabost," řekl ČTK tiskový mluvčí Teplic Petr Heidenreich. Vidlička by podle něj měl v nejbližší době absolvovat testy, výsledky však budou známy nejdříve v úterý.

Svaz situaci v teplickém táboře registruje. Ředitel profesionálního fotbalu Ivo Lubas hodlá ještě během dopoledne rozhodnout o osudu utkání, které se má na Hané odehrát od 17:30. "O onemocnění Vidličky jsme slyšeli. Během dopoledne se vyjádříme. Zjišťujeme všechny okolnosti, jsem také ve spojení s předsedou zdravotní komise svazu Petrem Krejčím," řekl ČTK Lubas.

V teplickém táboře řádí chřipka už od minulého týdne. Forma prasečí chřipky byla odhalena zatím pouze u obránce Smejkala, výsledky útočníka Andreje Heska, který také testy na konci minulého týdne prošel, byly negativní. Hesek však do Olomouce neodcestoval, stejně jako bosenský záložník Admir Ljevakovič.

Další hráči si také stěžovali na zdravotní problémy, ale k utkání i s Vidličkou odcestovali. Už v pátek Teplice poslaly na svaz žádost o přeložení utkání, ta však byla prozatím odmítnuta.

Reklama

Související témata: